full screen background image

Mourinho: Inter ima 10% šanse za osvojiti Ligu Prvaka

Jose Mourinho nije sasvim zadovoljan sastavom Intera iako su na Meazzu stigli Samuel Eto’o, Thiago Motta, Diego Milito i Lucio. “Specijalni” želi još pojačanja, a svom timu za ostvarivanje sna o Ligi Prvaka daje samo deset posto.
“Nedostaje mi pravi plejmejker. Neću govoriti o imenima, ali znam da nemamo igrača sa drugačijim kvalitetima, nekog ofanzivnijeg, ko je dovoljno kreativan da napravi vezu između prve dvije linije i treće linije”, rekao je Portugalac za Inter chanel.
Mourinho je rekao da je uglavnom zadovoljan obavljenim u prijelaznom roku i da se stvara nova filozofija igre u Interu.
“Kada analizirate bilo koji tim vidjet ćete da nešto nedostaje. Ne postoji perfektna ekipa. Osobno, Eto i Milito su mi bolji od šest ili sedam drugih opcija, ali moramo voditi računa i o umoru i povredama, jer će recimo Eto ići na Kup nacija u Afriku. Ipak, zadovoljan sam onim što je klub uradio. Zadovoljni su i igrači, a nova filozofija igre nam je dala posebnu motivaciju”, rekao je Mourinho.
Na pitanje koliko šanse daje Interu za osvajanje Lige Prvaka, Mourinho je rekao:
“Imamo deset posto šanse da osvojimo Champions League. Postoji devet ili deset timova koji jure taj trofej, pa kada podelite 100 posto na ravne časti, dobijete desetku.”
2 thoughts on “Mourinho: Inter ima 10% šanse za osvojiti Ligu Prvaka

  1. Figo

    eh dobro je rekao Murinho.. fali nam playmaker.. ja kažem fali nam stari dobri Luis Figo..njegove vizije, asistencije i odličan pregled igre donijele su nam zadnje 4 godine 4 Scudetta a da i ne pričam o kupovima i superkupovima.. teško je kad ostaneš bez takvog igrača pronaći novog.. playmakeri su najteže prodavaniji na tržištu i jako su rijetki.. pravi klubovi se najteže odreknu pravih playmakera.. tako da Inter ima male šanse za dovođenje nekog playmakera.. morao bi se osvrnuti na postojeće igrače i sa Zannetijom i Stankovićem posložiti vezu.. a Quaresmi dati novu šansu da se pokaže jer prema svemu sudeći on je jedini koji bi dobrom igrom donekle mogao zamijeniti Figa kao odličnog vezistu i kreatora igre..

Odgovori