full screen background image

Prvo putovanje – prvi ispit zrelosti za naš klub

Organiziramo prvo putovanje pod okriljem Inter cluba Fedeli. Dogovorili smo odmah prvu moguću utakmicu a to je već meč u trećem kolu kada smo drugi put domaćini. Dobro je znano da FC Inter svoju prvu domaćinsku utakmicu u sezoni „poklanja“ pretplatnicima i VIP gostima tako da smo se odlučili ići na prvi slijedeći meč. Nestrpljivi smo da vidimo našu novu momčad a isto tako gorimo od želje da što prije podignemo članske izkaznice i ostale poklone koji nam kao članovima Inter cluba pripadaju za ovu sezonu.
Za naš Inter club Fedeli je izuzetno važno ovo prvo putovanje. Novi smo klub u velikoj obitelji Inter clubova i svaka aktivnost ima svoju težinu kako bi imali što bolji status u CCIC-u (Centro coordinamento Inter club). Krenuli smo sa velikim entuzijazmom i ambicijom koju su prepoznale odgovorne osobe u Milanu i odobrili nam novi klub. Prvi korak je bio više nego uspješan i već smo poslali podatke i uplatu za 122 člana a sigurno će nas biti i više jer slijedi bar još jedno dodatno učlanjenje do kraja zadnjeg roka (10-i mjesec) za ovu sezonu. Uz broj članova, jedan od kriterija za stvaranje dobrog rejtinga je organiziranje, tj. trebovanje ulaznica za utakmice. Ovo je prvi ispit u kojem trebamo pokazati da smo ozbiljan i organiziran klub. Okupimo se u što većem broju i na vrijeme izvršimo svoje obveze (slanje podataka i uplatu) kako bi i na taj način pokazali da želimo biti uzoran i pouzdan partner.
Tek počinjemo sa radom i ne možemo očekivati u ovoj prvoj sezoni ulaznice za derbije i velike utakmice u Champions League. Za te utakmice je velika potražnja i potrebno je imati jako dobar status. Puno stariji i veći klubovi iz inozemstva dobijaju „na kapaljku“ ulaznice za takve mečeve. Status se izgrađuje godinama kroz posjete onim manjim utakmicama, na kojima se dokazuje vjernost, a klubu je bitna posjećenost na svim utakmicama zbog podrške momčadi na terenu, prezentacije Intera kao kluba i na kraju krajeva financijske podrške. Nije nikakav problem napuniti stadion (i kasu) na velikim utakmicama gdje bi i dva tako golema stadiona bila puna.
Zato nemojte puno kalkulirati i birati utakmice nego hvatajte prvu priliku koja se nudi ako imate priliku otići (vremenski i financijski) na našu svetinju – „Meazzu“. Pogotovo vi koji prvi put kanite ići nemojte oklijevati jer je to neponovljiv osjećaj vidjeti „nerazzurre“ i stadion. Mi koji smo išli više puta svakim novim posjetom imamo isti onaj žar i išćekivanje. Prilika je to i za dobro druženje i upoznavanje tijekom dugog puta. Meni (a i mnogima s kojima sam u kontaktu) je događaj otići na utakmicu i idem sa osnovnim motivom da VIDIM MOJU MOMČAD i potpuno mi je nebitno tko je protivnik. Ako pri tom imam priliku i kod protivnika upoznati nešto ili nekog vrijednog tim bolje. Naravno da je ugođaj još potpuniji kad je to neka velika utakmica ali morate razumjeti da je onda isto tako i najteže doći do ulaznice.
Učinimo naš Inter club Fedeli respektabilnim i na svakom polju djelovanja skupljajmo vrijedno poene jer je u konačnici to nama samima u interesu. Na početku smo i moramo strpljivo graditi rejting a on nam kasnije donosi više ulaznica za velike utakmice, mogućnost dolaska u posjetu nekog igrača ili funkcionera kluba…itd.

Pokažimo da smo vjerni i odani (fedeli)!!!
3 thoughts on “Prvo putovanje – prvi ispit zrelosti za naš klub

  1. nraguz

    Nećeš vjerovat, baš sam te sutra mislio zvat i reći ti kako trebamo poslat mail svim našim članovima s baš ovako identičnim sadržajem. Tako je, teško će naš Club u prvoj godini dobijati ulaznice za velike utakmice i zato posjetom malima moramo to zaslužiti. Bude li malo putnika za male utakmice teško ćemo i ubuduće, a ne samo ove godine dobijati dovoljno, ako i uopće ulaznica za derbije.
    Odlično Antonio, sjajna kolumna. Svi članovi je trebaju pročitati!!

  2. fanatico

    To je višegodišnji problem i ja ga uz najbolju volju ne razumijem. Imati priliku da se ode na stadion i doživi ugođaj je sasvim svejedno s kim igramo, pogotovo za onoga tko ide prvi put. Moja prva utakmica je bila protiv Palerma. S druge strane je nekolegijalno očekivati prvo putovanje na derbi, jer da bi se došlo do ulaznica za derbi kao klub to trebamo zavrijediti posjetama onih običnih. Znači netko treba “vući” stalnim odlascima na male da bi netkome omogućio da odmah ide na veliku. Oprostite, ali nema logike.

Odgovori