full screen background image

Moratti: Ibra nas nije tjerao da ga prodamo

Premda je sam dugo vremena odbacivao ikakvu mogućnost prodaje Zlatana Ibrahimovića, predsjednik Intera Massimo Moratti morao je pokleknuti pred izdašnom Barceloninom ponudom…

Pretpostavlja se da je novi napadač najbolje europske nogometne momčadi na Camp Nou pristigao nakon što su Moratti i ostali čelnici Intera zaključili kako su im Samuel Eto’o i svota novca, za koju se vjeruje da je između 45 i 50 milijuna eura, dovoljno jaki argumenti da promjene svoje krute stavove.

– Tijekom nekoliko proteklih mjeseci Ibrahimović je izrazio svoju želju za odlaskom. Nije nas tjerao da ga prodamo pod svaku cijenu, tek mi je dao do znanja da svoj daljnji razvoj vidi u nekom drugom klubu – kazao je Moratti nahvalivši profesionalizam švedskog nogometaša, te odbacivši novinarsku provokaciju da su Barcelona i Ibrahimović u pregovorima već godinu dana:

– Ako je tomu tako, onda je odradio nevjerojatan posao sakrivajući to. Mislim da nitko nije mogao naslutiti njegovu želju za odlaskom nakon njegova silnog truda i titule najboljeg strijelca talijanskog prvenstva. Mi smo mu zahvalni za sve što je za nas učinio.

Silne laude svog bivšeg predsjednika Ibrahimoviću mogu goditi, međutim, svjestan je sjajni strijelac da mu one neće pomoći izboriti udarnu postavu osvajača Lige prvaka. Stoga će se uzdati u svoje kvalitete:

– Svi znaju koje su to, oni koji me poznaju kao igrača znaju što donosim, a ja ću se truditi ponoviti svoje igre iz Intera. I želim učiti u Barceloni, jer to je momčad sjajno pokrivena na svim pozicijama i sastav od kojeg se mnogo može usvojiti. Kada sam saznao da me žele odmah sam rekao menadžeru (Mino Raiola, op.a.) da povuče potez, a on je to sjajno izveo. Znate, svi bi željeli biti nogometaši Barcelone, no to ne polazi svima za rukom.
2 thoughts on “Moratti: Ibra nas nije tjerao da ga prodamo

Odgovori