full screen background image

Usavršavaju se detalji

Razmjena Intera i Barcelone bliži se kraju. Svaki se trenutak očekuje službeno priopćenje o tome kako je Ibrahimović novi igrač Barcelone, a Eto’o Intera. Kamerunac i njegov agent Jose Maria Messalles u uredu su Interovog potpredsjednika Ghelfija, gdje dolaze još Marco Branca, Gabriele Oriali i Massimo Moratti. Upravo je Oriali jutros izjavio: “Svi su preduvjeti za postizanje sporazuma riješeni i očekujemo kako ćemo danas završiti ovu priču.” Već sinoć obavljen je sastanak Messallesa i Brance. Messalles je tražio 12 milijuna Eura godišnje za Eto’oa, Inter nudio devet. Jutros su cifre bile drugačije: 11 milijuna se traži, a Inter nudi 10. Upravo sada, uz sve prisutne, će se riješiti ta razlika od jednog milijuna. Obje se strane slažu u jednom, ugovor je na pet godina.
Zlatan Ibrahimović, odnosno njegov agent Mino Raiola sve je već riješio s Barcelonom. Ibri ugovor na pet godina uz plaću od devet milijuna Eura, dakle tri milijuna manje nego je primao u Interu. To dovoljno govori o Ibrinoj želji da ode iz našeg kluba.
Jose Mourinho je već odavno dao zeleno svjetlo odlasku Ibre pod cijenu da dođu Drogba ili Eto’o, a Portugalac je s obojicom osobno razgovarao na telefon što su potvrdili i Drogba i Eto’o.

No kakav je bio razvoj situacije u posljednja dva dana: Josep Guardiola se prekjučer sastao s Eto’om i zahvalio mu na svemu što je za Barcelonu napravio. Istaknuo je kako Eto’o ne odlazi iz nogometnih razloga, već zbog svog ponašanja i činjenice da među dvojicom (Guardiola-Eto’o) ne postoji feeling. Massimo Moratti na to je jučer odgovorio: “Što god je Guardiola rekao Eto’ou nije bitno, on je strašan igrač i biti će ogromno pojačanje. Nije još sve gotovo, ali bit će uskoro, uvjeren sam. S druge strane se želim zahvaliti Zlatanu Ibrahimoviću kojem nikada neću zaboraviti naslove koje nam je donio svojim fenomenalnim igrama i golovima. S mukom u želucu ili ne za Inter je uvijek davao sve od sebe.”

Kao treća stranka koja je upetljana u sve ovo javio se i agent Alexandera Hleba koji izgleda očekuje prelezak svog štićenika u Inter: “Sjajan klub u kojem bi Hleb nastavio osvajati trofeje.”
One thought on “Usavršavaju se detalji

  1. nraguz

    Dogovoreno sve, Eto’ov agent otputovao u Barcelonu razriješit ugovor s njima i sutra ili preksutra se vraća u Milano na službenu potvrdu svega. Eto, napokon kraj svemu da se možemo okrenuti još kojem pojačanju (Hleb i Cassano) i novoj sezoni.

Odgovori