full screen background image
Search
Wednesday 20 October 2021
  • :
  • :

Dejan Stanković: Uzimam pilule za spavanje

Nogometaši Intera su kao početnu bazu za ljetnje pripreme izabrali Los Angeles. Prvak Italije u neposrednoj blizini Holivooda traži formu za narednu sezonu, a reprezentativac Srbije Dejan Stanković u još jednom ciklusu bitće okosnica tima Josea Mourinha na sredini terena. Stanković je poslije prvog treninga nerazzurra u SAD-u imao samo riječi hvale.
– Sve je mnogo ljepše ovdje. Promjena prija, a trenirati na ovakvom mjestu je zaista privilegija. Los Angeles je prelijep grad sa fantastičnim okruženjem i moram reći da smo svi već motivirani za rad.
Inter je ovog ljeta doveo dva pojačanja, Tiaga Mottu i Diega Milita. Iako to ne znači da je klub završio sa kupovinom, Stanković smatra da je tim sa njima znatno jači i da će i u novoj sezoni konkurirati za najveće trofeje.
– Novajlije koje su nam se pridružile spremne su da se izbore za mjesto u timu. Mislim da svatko od njih zaslužuje dobiti šansu da se pokaže. Motta i Milito su odlični igrači. Dopalo mi se kako su igrali za Genou, imaju mnogo iskustva i veliku želju da se dokažu. Do kraja prijelaznog roka ima još mnogo vremena, ako još neki igrač stigne, mi ćemo mu poželjeti dobrodošlicu kao i svakom igraču do sada – kaže Stanković.
Poznato je da Jose Murinho forsira žestok tempo rada. Igrači Intera se ne žale, naprotiv. Jedini problem bila je nagla promjena vremenske zone, ali i za to postoji lijek.
– Radimo istim tempom kao i prošle godine, nemamo vremena za gubljenje, svaki igrač pruža maksimum, a za to je zaslužan i dobar san. Netko ga, doduše, postiže pomoću lakših pilula, a netko prirodnim putem. Ja uzimam pilulu za spavanje! Nisam uspio da se naspavam tokom ljeta, pa sada to pokušavam nadoknaditi – kaže kapeten reprezentacije Srbije.
Predsjednik Massimo Moratti je prije dva dana jasno označio što je primarni cilj ekipe u novoj takmičarskoj godini. On je rekao da ne želi čuti pravdanja kako je Liga Prvaka nerealan cilj.
– Suviše je rano za procjenu naših mogućnosti. Naravno da nas riječi predsjednika motiviraju, uostalom, i mi znamo da nismo inferiorniji od najvećih evropskih klubova. Probat ćemo konačno osvojiti Ligu Prvaka. Ako uspijemo, bit će odlično, ako ne, nikom ništa – spušta tenziju Stanković.
Na kraju, srpski nogometaš je rekao da nema velike razlike između rada u Italiji i u Los Angelesu.
– Nema velikih razlika, plan je uvjek poznat, koncentracija i želja nas igrača da damo maksimum uvjek je ista. I trener Jose Murinho je isti, nije se promjenio na godišnjem odmoru – našalio se Stanković.
Odgovori