full screen background image

Mourinho: Vaše mi pitanje zvuči ‘gay’

Trener talijanskog prvaka Intera vratio se s godišnjeg odmora preplanuo, odmoren i spreman za nove izazove. Sa sobom je ‘ponio’ i svoj poznati stav.

Nakon nekoliko tjedana stanke portugalski stručnjak Jose Mourinho opet je stao pred novinare. I odmah pokazao da nije otupio. Napunio je baterije i, po običaju, na svako pitanje imao spreman odgovor. Krenulo je s madridskim Realom.

– Nemam ništa posebno reći o njima. Ne bojim ih se. Ne bojim se niti talijanskih momčadi.

Novinar Sky Sports Italia upitao ga je kakav tip braniča traži.

– Vaše mi pitanje zvuči gay. Plavokos, može i smeđa kosa, privlačan – ispalio je Portugalac izazvavši salve smijeha.

Okrenuo se ozbiljnijim temama i najavio pripreme za predstojeću sezonu, osvrnuvši se i na (pre)velik broj igrača. Za prvu momčad, naime, Mourinhu je na raspolaganju čak 30 nogometaša.

– Počinjemo s jačim treniranjem za nadolazeće prijateljske utakmice. Nisam zadovoljan veličinom momčadi i to mi predstavlja problem. Na terenu se igra 11 protiv 11, što ću s toliko igrača?

Najavio je i odlaske, natuknuvši nekim igračima kako im je bolje da promijene destinaciju.

– Današnje igrače najviše zanima novac i eksluzivni životni stil umjesto nekih važnijih stvari. Neki ostaju u momčadima gdje ih trener ne želi umjesto da potraže novi klub. Jimenez je napravio dobru odluku što je otišao u West Ham. Ostali igrači ne žele otići, a ja moram poštovati njihove ugovorne obaveze. Želimo pustiti osam igrača da odu iz kluba i potpisati još četiri nova. To bi nas postavilo na put kojim Inter želi ići – objasnio je 46-godišnji trener i dodao da o nekim igračima neće promijeniti mišljenje. Naravno, i druženje s predstavnicima medija završio je u svom stilu.

– Što mislite o Ancelottijevu angažmanu u Chelseaju – dobacio je jedan talijanski kolega.

– Ne zanima me, on nije moj prijatelj – stigao je spreman odgovor.

U Engleskoj mu prijatelji nisu bili Benitez, Wenger i Ferguson, u Italiji Ancelotti. Nekadašnji trener Milana otišao je u Englesku i (za sada) se Mourinho nema s kime prepucavati preko novina. Ipak, sezona još nije ni počela, vjerujemo da će naći nekog.

Izvor: Jutarnji.hr
Odgovori