full screen background image

Moratti: Jaki smo i ne želim slušati alibije

Inter je sinoć stigao u Los Angeles gdje će ove godine održati svoje bazične pripreme. No sezona je počela već u petak kada je pressicu održao Jose Mourinho. Trener je izrazio svoje nezadovoljstvo stanjem u momčadi, te nedostatkom aktivnosti Intera na nogometnom tržištu. Dan kasnije svoje je mišljenje izrazio Massimo Moratti. Predsjednik je također dao poduži intervju iz kojeg izdvajamo najvažnije.
“Ove smo sezone još jači nego lani. Zadržali smo sve najvažnije igrače, a pojačali smo se dvojicom kvalitetnih. Moglo bi se dovesti još nekog, pritom mislim na Deca i Carvalha što su želje Mourinha, ali u ovakvim trenucima moramo biti jako pažljivi. Chelsea traži previše, a u ovoj ekonomskoj krizi je svaki cent važan. A s druge strane to nisu dva igrača s kojima se može riskirati, oni su već igrači u godinama. Moramo biti pažljivi koga uzimamo, nisu oni jedina rješenja. U ovom trenutku je nemoguće doći do njih zbog razlike u ponudi Intera i potražnji Chelsea. Isto tako moramo prodati neke igrače što je zbog ove krize izuzetno teško. Opet, njihova prodaja ne znači da onda moramo kupovati. Svi klubovi su u istoj situaciji, a kriza će se tijekom godine samo produbiti. Jedino je Real van te krize, ali oni su se strašno zadužili.”
Na upit o Mourinhovoj konferenciji odgovara: “Poznajem Mourinha. On voli provocirati navijače i novinare. Gradi ambijent koji napaljuje igrače, ali samim time motivira sebe i u tom tonu je bila prva konferencija za novinare.” Mourinho je rekao kako Inter nije u rangu s najboljim momčadima Europe: “To je tekođer provokacija kako bi dobio igrače koje želi. Nismo toliko daleko od drugih momčadi, pogotovo jer imamo trenera koji može izvući najviše od svakog igrača. Neće biti potrebe za čudima isto kao što nije bilo čudo osvajanje Scudetta. Mislim da je bolji plasman u Ligi prvaka od prošlogodišnjeg realnost, to ne bi trebalo biti teško, a kamoli čudo.” Dakle, Liga prvaka je primarni cilj: “Apsolutno, možemo je osvojiti i ne želim nikakve alibije.”
Odgovori