full screen background image

Mourinho: Inter nije momčad iz snova

Inter je započeo sezonu 2009/10 konferencijom za novinare Jose Mourinha. Trener je govorio o svemu, ali najviše teže njegove riječi o momčadi koju je našao prvi dan priprema.
“Ovo nije momčad koju sam sanjao prije dva mjeseca. Naši će se ciljevi prilagoditi tome. Čuda ne mogu napraviti, nisam Merlin ili Harry Potter. Previše je igrača i to je problem. Ne sviđa mi se raditi tako. Nogomet se igra 11 protiv 11 i nije dobro imati 28 igrača. Posebno nije dobro imati igrače koje ne želim. Oni znaju da ih ne želim, ali i dalje su tu. Nekad davno kada bi klub rekao igraču da nije potreban on bi otišao. Danas više ne. Ne znam jeli to zbog ekonomskih problema ili se u Milanu predobro živi. Tako imamo igrače koji neće sigurno igrati, a ostali su. Jedino je Jimenez odlučio igrati i otišao je u Englesku. To je situacija koja mi se ne sviđa, ali je moram prihvatiti. No neću promjeniti mišljenje o tim igračima. Ako misle da će igrati varaju se.”
Mourinho je potom nastavio kritizirati: “Imali smo jasan projekt prijelaznog roka. Osam igrača je trebalo otići, a četiri su trebala doći. Od osmorice otišla su samo četiri, od tog tri s istečenim ugovorom, a stigla su dvojica. Treba nam još jedan branič i polušpica. Ne kritiziram Upravu, jer znam da bez prodaje igrača ne možemo dovesti nove.”
Na pitanje hoće li sutra u avionu za SAD biti još neki novi igrač, plave kose (Nedved): “Ne vjerujem. Plavi, crni, smeđi, nije bitno. Ovo mi se čini kao gay pitanje. Ne, mislim da neće biti novih igrača. Nisam ljut, nisam razočaran, nisam ništa. Momčad je ta koja jest i to je naša stvarnost. Navijačima obećajem da ću raditi još više, ali ništa više od toga ne mogu obećati. U Europi još uvijek kvalitetom zaostajemo za četiri-pet najboljih ekipa. Nismo momčad iz snova, ali ćemo isto tako prilagoditi i ciljeve.” Ipak, jedno pojačanje je tu, Zlatan Ibrahimović: “Mene nimalo ne iznenađuje što je on ostao s nama. Niti jedan tren nisam mislio da će otići. Mislim da opet može odigrati sjajno prvenstvo.” Quaresma je također među crno-plavima: “Ja poznajem najboljeg igrača portugalskog prvenstva, a poznajem i igrača Intera. Mislim da zavrijeđuje drugu šansu. Ostali smo bez Figa i Quaresma bi mogao biti dobra zamjena. Uz to je ovaj put s nama od početka priprema. Neće biti odmah pritiska službenih utakmica, prvo lagano, prijateljske. Isto vrijedi i za Suaza. Sasvim je drugačiji od Ibre, Milita i Balotellija i može biti vrlo koristan. Lani je prihvatio odlazak i pametno je napravio. Sada će dobiti priliku.”
Odgovori