full screen background image

Moramo reći još jedno zbogom i hvala

Koliko smo puta prizivali njegovo ime kada nije išlo napadače. Koliko puta je ušao i ostvario nam snove. I bio je najbolji baš tada, kada bi ušao s klupe. Postalo je jasno, Julio Ricardo Cruz jedan je od najvećih, usudio bih se reći i najveći joker igrač na svijetu. Od prije par dana više nije član Intera, našeg kluba u kojem je proveo šest sezona. Stigao je 2003. iz Bologne. Odigrao je 195 utakmica i zabio 75 golova. E sad, trebalo bi vidjeti koliko je točno minuta proveo u igri da bi se dobio pravi značaj njegove uloge u našim uspjesima. Svakako nemjerljiv. Čak i ako uzmemo samo sirove brojke dobijamo podatak od 12,5 golova po sezoni. Za igrača s klupe? Fenomenalno!
Cruz nije produžio ugovor s Interom, za Jose Mourinha je višak. Argentinac će u ponedjeljak obznaniti gdje će nastaviti karijeru. Mnogi nagađaju kako se već zna da je sljedeći dom Julia Cruza Firenza gdje će nositi ljubičasti dres Fiorentine. Gdje god otišao mi ga nećemo zaboraviti. Kao što smo već rekli Figu i Crespu – hvala i sretno gdje god igrao!
5 thoughts on “Moramo reći još jedno zbogom i hvala

  1. Dexter

    Ne sjećam se da sam ikad vidio napadača koji je više od Il Jardinera u igri koristio pamet. Većina ih se oslanja na instinkte i igrače koji im šalju “pametne” lopte, ali ne i Cruz. U njegovoj igri uvijek se moglo vidjeti da prije svake svoje odigrane lopte, pa bio to udarac na gol, ili proigravanje suigrača prvo sve položi u svojoj glavi. Ništa, ama baš ništa na terenu nije radio napamet. Izvadio nas je stotinu puta i poprilično sam siguran da niti jedan od tih stotinu puta nije bio slučajan. Hvala ti Julio za sve što si učinio za Inter, ali i za nogomet u cjelini.

  2. baladrald

    odlican tekst pogotovu ovaj uvod goreeee…
    mali milion puta sam samo govoriooo kad nije islo ubaci Julia ubaci julia…hvala mu na svemu……on je pravi profesionalac i uistinu veliki igrac…..uvjek je “bio u sjeni” nekih “veliki” napadaca na ejdnu seyonu il dvije…al on je uvjek bio tu kad je trebalo a ne ovi “neki” napadaci…hvala ti Jardinero
    zbogom i sretno

Odgovori