full screen background image

Nogometna tržnica miruje

Kako se približava zvanični početak prijelaznog roka (01.07.) utihnule su mnoge špekulacije oko prelazaka igrača pa tako niti naš Inter nije na naslovnicama. Svi čekaju prvi dan za objavu ugovorenih transfera a onda vjerojatno slijedi nova oluja nagađanja ali i realizacija.
Diego Milito i Thiago Motta su sigurni i bit će predstavljeni službeno. Mladi (20) Arnautović je na pregledima u Milanu i za sad je jedino izvjesno da ima tu povredu stopala koja traži dvomjesečni tretman nakon koje bi po našim liječnicima bio potpuno zdrav. Postoje neke dvojbe oko ugovora – posudba ili kupovina. Gotovo je sigurno da će biti kupovina a cijena je oko 10 miliona. Deco i Carvalho su posve blizu dolaska i dorađuju se uvjeti. Navodno je postignut dogovor sa Bresciom oko mlade golmanske nade Vivianija. Naravno da ima još želja ali su one uvjetovane prodajom naših igrača na koje se više ne računa.
Što se odlazaka tiče tu se stvari puno teže odvijaju jer visoke plaće ograničavaju potencijalne kupce. Teško je nekoga poslati i na posudbu kad novi poslodavac ne može izvršavati ugovorne obveze. Crespo je već u Genoi kao i mladi Bolzoni, Figo je u mirovini, Jimenez (West Ham) i to je za sada sigurno. U odlasku je i Vieira (PSG), Burdisso (opcija sa Chelseajem kao dio transfera Deco-Carvalho), Cruz (Bologna) i to su uglavnom ona ozbiljnija nagađanja.
Oko Ibrahimovića se zadnjih dana slegla prašina ali to ne znači da je sve gotovo i da sigurno ostaje. U prvom planu je sada Maicon oko čijih usluga se mnogi otimaju a zadnja vijest je da Manchester City nudi 23 miliona i Elana.
2 thoughts on “Nogometna tržnica miruje

Odgovori