full screen background image

Tko to može platit?

U Interu sve isto. Sve se vrti oko bilanci, dakle igrača koji mogu našem klubu donjeti golem novac u blagajnu. Massimo Moratti jučer je rekao: “Maicon i Ibrahimović ostaju u Interu 50%. Naravno da ih u igračkom smislu želimo zadržati, ali danas moramo misliti i na bilancu.” Real je navodno u igri za obojicu (no spominje se i Chelsea), a Marco Branca jučer je bio u Madridu gdje je razgovarao s Florentinom Perezom i Jorge Valdanom. O čemu, ili o kome? Prema Ibrahimovićevom agentu Minu Raioli sigurno ne o Zlatanu: “Ibrahimović je igrač Intera 99,9%. On je rekao kako ne želi biti u istom klubu cijeli život, ali niti u jednom trenutku nije rekao da želi otići odmah. Da to želi već bi odavno to rekao Morattiju. Branca je bio u Madridu? Da, ali sigurno nije pregovarao o Ibrahimoviću. Ako jest, onda ja ne znam posao nogometa.” Danas je u La Gazzetti dello Sport izašao jedan lijepi, objektivan tekst. U njemu se navodi koliko Ibrahimović zarađuje u Interu. Ugovor do 2013. sa 12 milijuna Eura godišnje, s time da svake godine plaća raste jedan milijun. Stoga bi Ibrahimović u posljednjoj godini ugovora s Interom zaradio 17 milijuna. Veliki je to teret našem klubu, a s druge strane tko to može platit? I tu vjerojatno nastaju problemi u pregovorima oko Ibrinog transfera. Cristiano Ronaldo će u Madridu dobijati 13 milijuna, no tko je zapravo najplaćeniji nogometaš svijeta!? Iz tog razloga Moratti traži rekordnu odštetu a za pregovore s Barcelonom je rekao: “Pregovori s Laportom su propali kada sam vidio kako se nećkaju oko Ibrahimovića. Odmah sam shvatio da ga ne žele baš onoliko koliko se pričalo.” Dakle, prodaja Ibrahimovića i Maicona bi u isto vrijeme obogatila klub za iznos transfera i riješila ga troškova njihovih (posebno Ibrine) plaća. Novci bi mogli začepiti kompletan godišnji minus kluba odjednom, ali naravno da će se nešto u tom slučaju i uložiti. Moratti je rekao: “U slučaju odlaska Maicona nećemo tražiti alternativu, jer imamo Zanettija i Santona, a lijevo Chivua.” No tko bi bio zamjena najboljem igraču Serie A? Prema novinarima to je Benzema, no Mourinho navodno već dugo telefonski razgovara s Drogbom. Sam Drogba je rekao: “Da, čuo sam se s Mourinhom i rekao mi je kako bi me volio u tandemu s Eto’om. No ja sam zasad pod ugovorm s Chelseajem.” Upravo na to reagirao je Mino Raiola: “Mourinho je pričao o prostituciji intelekta, a onda ovako šuruje s bivšim igračima. Lijepo je željeti igrača s kojim si u dobrim odnosima, no ono što radi Mourinho je umjetnost” – ironičan je bio Raiola.

Saga se dakle nastavlja. Čitajući ovo svaki dan čini mi se kako je naš klub krenuo kao i Berlusconijev (odlazak Kake, a sve izvjesnije i Pirla u Chelsea), tj. čini mi se kako igrači nisu ti koje žele stvarno otići, već ih na to indirektno prisiljava Uprava. Cilj – zdrava bilanca kluba. Nekoliko je stvari preko kojih će se pokušati doći do toga: novi stadion u vlasništvu kluba, unosna prodaja igrača, smanjenje plaća i ulaganje u vlastiti pogon. Pa u to ime možda ćemo se morati oprostiti od dvojice vrhunskih igrača bez kojih ne bismo mogli zamisliti uspjehe u protekle 3-4 godine. Šteta, ali kao što je fanatico napisao u svojoj kolumni ovo mi se čini kao dobar put i potpuno ga podržavam.
6 thoughts on “Tko to može platit?

  1. stefi

    Da se mene pita riješio bi se odmah Ibrahimovića, normalno za pravi iznos poput onog za Kaku. Maicona ne bi prodaval jer mi je iznimno drag igrač, ali samo u slučaju prave ponude, jer su cjene koje je postavio Real luđačke. Ako ode izuzetno će nedostajati, za njegovu poziciju teško bumo našli pravu zamjenu jer je ovog trenutka najbolji na tom mjestu. Ali ako je to potrebno za pozitivnu bilncu onda sam za to. U slučaju prinova za mlađe sam igrače uvijek Benzema ispred Drogbe, Karim ima 20 a ovaj je još sezonu ili dvije i gotovo. Pozudrav svim prijateljima Intera i poruke za kolumniste dajte više novosti, prođu po dva, tri tjedna bez ikakvih novosti.

  2. fanatico

    bit će, malo smo zaokupljeni sa Inter clubom u koji te pozivamo da se učlaniš (Već imamo iz Skopja jednog člana – Gjokavi). Svašta se sada piše i teško je razlučiti što je prava istina a što nagadjanja. U svakom slučaju od četvrtka će biti više vijesti. Puno pozdrava za tebe i Krivu Palanku.

  3. danijel1908

    ma pun mi je vise kofer ibrahimovica,i sad odjedno maicon!!ne treba ni jednog prodavat,ako dodju deco i carvalho to su dva reda popravljena,dosao je milito,covjek je pravi napadac,njemu ce se lopta odbit u noge i zabit ce sa pola metra.to je jako dobra kupovina jer ako murinho njih hoce jer je trenirao s njima,igrao finala lige prvaka,osvajao ih oni dakle vrijede zlata.misilim da i morati i murinho razmislaju slicno samo sto morattija muce i neki 50eci milijuna eura ponuda i neki nezadovoljni igraci(ibra oce LP,macon je naglo postao zvijezda-treba mu dati novi ugovor i on ce zasutit).

Odgovori