full screen background image

Recesija u nogometu…gdje je Inter?

Recesija će zahvatiti nogomet u Italiji to je sasvim izvjesno i prva žrtva je BBilan. Nemojmo se zavaravati da će nas mimoići jer je i sam Moratti izjavio da će klub za 3 godine biti na +0. Znamo svi da smu u minusu debelo preko 200 miliona i doći do nule je zaista optimistično i to uz mnoge rezove.
Možemo mi željeti ne znam koga igrača ali jednostavno novaca neće biti kao u Realu ili Engleskoj mada je i tu upitno što će ispasti vremenom jer su to nevjerojatne nebuloze u transferima koje će kad tad doći na naplatu jer su te sume neodržive. Još u prividno dobra vremena su stradali Francuzi pa Nijemci a polako je na redu Italija. Sve je manje velikih zvijezda u tim ligama a i u Primeri to već osjećaju mnogi klubovi osim nedodirljivog dvojca jer su njihovi izvori financiranja gotovo nepoznati ostalim europskim klubovima.
Moramo to shvattiti i prihvatiti te se ne frustrirati nedovođenjem ovog ili onog. Moratti je napravio mudar potez dovođenjem karizmatičnog trenera (bolje jedan visoko plaćen trener koji garantira uspjeh nego 5-6 do neba plaćenih igrača a ništa ti opet to ne garantira) a vremenom se okrenuti stvaranju igrača i mudroj kupovini još nedovoljno afirmiranih sa strane i onda od njih praviti zvijezde. To je jedini put opstanka uz postupno riješavanje skupih igrača (dobrom prodajom ili mudrim razmjenama uz nadoplatu) i rezanja plaća. Godinama skupo kupujemo i što je još važnije privlačimo igrače abnormalnim plaćama (maltene druga rezrva ima 2 milona godišnje plaće) i tu treba polako već od naredne sezone reagirati i dovesti u sasvim realne okvire. Ako netko ne želi kod nas igrati glupo je na takav način financijski gušiti klub jer dugoročno sigurno vodi u propast.Mislim i da je zimsko dizanje plaće Ibre išlo za ciljem da mu digne cijenu u transferu.
Čudi me samo da je Mourinho pristao biti trener jer je navikao u Chelsea dobiti sve što poželi. To pokazuje da ipak nije sve kako se piše i da želi samo najveće zvijezde u momčadi pa onda mu lako pobjeđivati i na taj način stvarati sebi trofeje.Za ovu godinu kod nas nije niti kukao za nekim velikim pojačanjima i nadam se da će Moratti imati načina da ga što duže zadrži kod nas, što znači do kraja plana o ozdravljenju momčadi i postavljanju na zdrave noge bez kredita i minusa. U ovom prijelaznom roku njegove želje također nisu nekakvi mega-transferi već igrači za koje on smatra da će odgovoriti njegovim zamislima.
Naravno da Morattijev plan (sa kojim se u potpunost slažem ako sam ga dobro „pročitao“) traži strpljenje i prije svega mudre poteze. Traži to vrijeme i taj željeni rok od tri godine je sasvim dovoljan. Mi navijači moramo razumjeti i gledati u zdravu budućnost kluba jer mi se čini sasvim prihvatljiv ovaj plan. Pokažimo da možemo i recesiju pobjediti kao što pobjeđujemo i na travnjaku.
5 thoughts on “Recesija u nogometu…gdje je Inter?

  1. billyRi

    fanatico, slažem se sa napisanim,ne treba ići u veliku kupovinu jer mislim da sa ovim kadrom + pojačanja koja se spominju (naravno ostanak Ibre i Maicona) u Serie A smo nedodirljivi , ali za LP treba odrešiti kesu koju ipak u ova vremena ima malo klubova, znači scudetto nam mogu samo ukrasti a Europa je ipak samo san…

    FORZA INTER…

  2. eterno amore

    a isto ste malo prepesimistični za LP,pa ni porto u sezoni 2003/04 nije ima bajnu momčad koja je spremna za takve naslove,a ipak su uspili doć do krova Europe(Mourinha su čak nazivali čudakon,da ne kažen luđakon,kad je na old traffordu šeta uz liniju i dava igračima savjete na utakmici)oduvik se zna da pobjedinka ne određuju novci i mega zvijezde nego timski rad i kad ekipa diše skupa,kad je na 1.mistu ljubav prema nogometu i glad za uspjehon a ne za novcima,stoga mislin da će Inter ako ne u ovoj,onda vjerovatno u idućoj seoni pokazat značajan iskorak u LP,pogotovo ako carvalho i deco “slete” na Meazzu

Odgovori