full screen background image

Što se stvarno događa s Interom?

Maicon, Ibrahimović, Mancini, Eto’o, Benzema, Carvalho i Deco. To su imena koja se asociraju s Interom posljednjih dana. Iz Švedske je stigla vijest kako je supruga Zlatana Ibrahimovića odlučila ostati u Milanu, te kako od odlaska Ibre iz Intera izgleda neće biti ništa. Naime, obitelj je navikla na način života, jezik je savladan, djeca upisana u sljedeću školsku godinu, vila pokraj Milana unatoč prijašnjim izvještajima o zaustavljanju gradnje raste iz dana u dan. Massimo Moratti je razgovarao s Laportom oko Ibrahimovića, ali predsjednik Barcelone nije bio presretan traženom cijenom. Uz to, Barcelona se ne želi riješiti Eto’oa kako se prvotno mislilo. Ipak, uspoređujući Kamerunca i Šveđanina Eto’o ima veliku prednost u Ligi prvaka i to je ono čega se Laporta plaši. Kako je blaugrana naizlged odustala u priču se ubacio Real Madrid. Nakon što je Valencia u posljednji trenutak blokirala transfer Ville Florentino Perez odlučio se na Ibrahimovića. Inter navodno traži 94 milijuna Eura, jedan milijun više od cijene po kojoj je u kraljevski klub stigao Cristiano Ronaldo. To je također razlog zašto je Laporta odustao. Predsjednik Intera ovih dana jako često upotrebljava riječi “sjajan” i “simpatičan” koristeći termine kako bi opisao svoje igrače. No za jednog čovjeka kojeg također jako često spominje nema takvih superlativa. On je Mino Raiola, Ibrahimovićev agent. “Priča o Ibrahimoviću postoji, ali ne u tolikoj mjeri. Novinari i Mino Raiola su je napuhali van proporcija” – rekao je Moratti. Podsjetimo, Raiola je za svog klijenta među ostalim nebulozama rekao i da vrijedi kao Kaka i C. Ronaldo zajedno. Ali Moratti, kao i Mourinho uglas govore: “Vjerujemo kako će Ibrahimović ostati.”
Za Maicona, koji je ipak izrazio nezadovoljstvo tretmanom u Milanu Moratti kaže kako će s njime razgovarati nakon Kupa Konfederacija. Maicon je rekao: “Vrijeme je da se malo osvrnem i dobro razmislim što dalje”. Sve to je očito povezano i uz posljednji intervju Morattija od jučer koji je jasno dao do znanja: “Inter će za tri godine biti profitabilan klub. Za tri godine ćemo izaći iz minusa. To znači i da u sljedeće tri sezone moramo riskirati na sportskom planu, iako će naši sportski ciljevi ostati isti. Također ćemo više prodavati i smanjiti plaće igračima kako bi stigli do tog cilja pozitivne nule.”
U suprotnom smjeru, dakle dolasku, posebice ako Ibrahimović uistinu ode, prvi cilj je Benzema. Razgovori s Lyonom već su pokrenuti, Oriali i Branca marljivo rade. Moratti je ostao malo šokiran cijenom od 40 milijuna Eura, ali voljan je ponuditi 20-25 milijuna, te Amantina Mancinija. Isto tako, pregovori oko Carvalha i Deca su u naprednoj fazi. Ancelotti je dao zeleno svjetlo njihovom odlasku, igrači žele kod Mourinha, a Portugalac jako želi obojicu u crno-plavom. Od sveg navedenog, upravo ovaj portugalski dvojac najkonretnija su priča.
Živi bili pa vidili što će se uistinu dogoditi transferima oko našeg kluba ovog ljeta.
7 thoughts on “Što se stvarno događa s Interom?

 1. kalel

  Pozdrav svima..
  Ako je Moratti stvarno izjavio:
  “Inter će za tri godine biti profitabilan klub. Za tri godine ćemo izaći iz minusa. To znači i da u sljedeće tri sezone moramo riskirati na sportskom planu, iako će naši sportski ciljevi ostati isti. Također ćemo više prodavati i smanjiti plaće igračima kako bi stigli do tog cilja pozitivne nule.”,
  onda mislim da nema šanse da će se kupovati Benzema ili neka druga extra (skupa) klasa igrača, a bez da se istovremeno ne proda nešto od najboljih igrača koje imamo (Ibra, Maicon, itd…),jer ne znam da li bi se prodajom Rivasa, Burdissa, Jimeneza, Viere, Mancinia, Quaresme, Cruza, Crespa, Obinne i Suaza uopće dobilo 40-50 milijuna za kupnju jednog super kvalitetnog igrača…

  Tako da me je sve strah da smo sljedećih godina osuđeni na “Milanovu politiku”, te preplaćene i “islužene” 30+ igrače, tipa Deco, Carvalho, Milito, koji će igrati 2-3 godine maksimalno, osim ako sami nešto ne stvorimo (Santon, Balotelli…).

  Uh, jesam se razvezao za prvi put, cijeli jedan članak :))
  ..Forza Inter..

 2. nraguz

  Je, izjavio je, a jučer je i Paolillo potvrdio: “Cilj Intera je preko novog stadiona i nove politike plaća doći do profitabilnosti. Jose Mourinho je postavio novi sustav mlađih pogona, kako bi se što više njih brže priključivalo prvoj momčadi. U sljedećih nekoliko godina možemo očekivati dosta izdanaka naše škole koji će ako ništa, bar trenirati s prvom ekipom.”

 3. fenomeno

  I ja se slažem s ovima koji su napisali da inter vjerojatno neće dovesti neke skupe igrače.Mislim da Mancini treba ostat,ne znam zašto drugi dio sezone nije baš igrao.Carvalho je dobar i treba bi doci,dok u Deca nisam siguran.Ne shvaćam zašto Inter nije kupio Diega.Mlad je,a usto i fenomenalan igrač i klasična desetka,taman kakva fali Interu.

 4. boxi

  Ne znam iz kog razloga su pustili Dijega bez borbe ikakve u Juve jer stvarno kontam da je taj momak mogao nositi igru narednih godina i ko god igrao u napadu mogao je dati dosta golova od njegovih lopti.
  Ovako,mislim da Quaresmi treba dati jos jednu sansu jer ne moze odjednom zaboraviti da igra i dodati mu Deca za kojeg vidim da nemate najbolje misljenje ali sam siguran da moze odigrati dvije jake sezone.
  Uz Ibru i Milita i kombinovanjem sa Marijom mislim da bih igra postala dosta tecnija i da bih mogli stati na megdan svim jacim klubovima evrope.Nadam se da nije previse za prvi put ali vrjeme je recesije i sklapam u glavi svaki dan sta bih bilo najbolje za najmanje para.

Odgovori