full screen background image

Steven Zhang novi predsjednik Intera

Steven Zhang novi predsjednik Intera

“Klub, njegovi ljudi i grad Milano su te čekali. Dobrodošao Predsjedniče Zhang”…

Tim riječima je Inter službeno predstavio Kangyanga Zhanga (poznatiji kao Steven), sina vlasnika Suninga Jindonga, koji je postao novi predsjednik Intera. Sa 27 godina najmlađi je to predsjednik u klupskoj povijesti. Istovremeno Erick Thohir odstupio je s dužnosti prvog imena kluba nakon što je postao predsjednik 2013. Thohir je Suningu prodao svoj udio od 30% u klubu pa je sada svaka dionica Intera u vlasništvu Suninga.

Na godišnjoj skupštini također je odobrena bilanca za proteklu financijsku sezonu u kojoj je Inter zabilježila gubitak od 17,7 milijuna eura, što je najbolji financijski rezultat kluba još od sezone 2002/03. Isto tako zabilježeni su rekordni prihodi – 346,9 milijuna eura čime je premašena zarada iz sezone trostruke krune (323,5 milijuna eur).

Steven Zhang od akvizicije kluba od strane tvrtke njegovog oca živi u Milanu, te u stopu prati klub, a sada je izgovorio prve riječi kao predsjednik kluba: “Kada zatvorim oči vidim grad nevjerojatno bogat poviješću, s još puno toga za napisati. Ljude s idejama, sa željom da poboljšaju ono što ih okružuje kao i sebe same. Jednu momčad koja igra i van terena kako bi osvojila svačije srce. A kada otvorim oči vidim da je to već tu. Ja sam spreman, a vi?”

Od ostalih većih novosti vrijedi istaknuti kako je od ove sezone ženska momčad Intera koja postoji od 2009. godine službeno postala dio FC Internazionalea.
Odgovori