full screen background image

Mancini i Inter?

Mancini i Inter?

Posljednjih tjedana talijanski mediji puni su odnosa Roberta Mancinija i Intera…

Prema njihovim navodima Mancini je vrlo nezadovoljan odnosom kluba prema njemu. Sve je započelo Mancnijevim prozivanjem stare Uprave još u svibnju da navijačima ne prodaju maglu, te da za sljedeću sezonu postave jasne i realne ciljeve. Potom je ta ista Uprava ignorirala trenera kod nove prodaje kluba – Mancini je saznao u posljednji trenutak.

Nakon toga, činilo se da stiže svjetlo na kraju tunela. Pompozne najave novih vlasnika Intera o pojačavanju momčadi dale su krila navijačima, ali i Manciu. Prošlo je već dosta vremena, a niti jedna od Mancinijevih želja nije ispunjena (Toure, Candreva, Berardi, Gabriel Jesus, Joao Mario…). Isto tako, ugovor koji ističe na kraju sljedeće sezone nije obnovljen, iako sam Mancini tvrdi kako to nije nikakva prepreka.

Potom se u medijima pisalo kako će Capello biti novi manager kluba, a ukoliko Mancini zbog svega navedenog odluči otići, i trener za sljedeću sezonu. Fabiov sin je takvu opciju kategorično negirao.

Iziritiran cijelom situacijom u subotu se javio predsjednik Erick Thohir: “Jedva se čekam sastati s Mancinijem sljedeći tjedan. Pratio sam pripreme u Brunicu i pogledao prve utakmice. Znam da momci naporno rade kako bi svoje noge napunili gorivom za napornu sezonu koja će nas osim u prvenstvu vidjeti kao protagoniste u Kupu i Europi. Čitao sam sve napise koji su se pojavili u Italiji u vezi Roberta Mancinija, razgovarao sam s njim o tome i naći ćemo se kako bih ponovio ono što oduvijek mislim: on je naš vanserijski igrač, zahvaljujući njegovim vještinama i iskustvu ćemo doći do Lige prvaka i što dalje u Europi i Kupu. Sljedećih dana se vraćaju igrači koji su nastupali na Copa Americi i na Euru, a Roberto Mancini i svi zaposleni u tehničkom dijelu rade na kompletiranju momčadi kako bismo bili što jači. Puno se pisalo i o Mauru Icardiju, ali ponoviti ću što je rekao Piero Ausilio: Mauro je Interova oklada, naš kapetan i apsolutno nije na prodaju.”

Kako bi potkrijepili rečeno, Uprava je zadovoljila Mancinija dovođenjem Angela Greguccija kao pomoćnog trenera, što je potvrda kako trener ima potpuno povjerenje vlasništva. Sada je pak pitanje, imaju li oni njegovo, a to ćemo znati nakon sastanaka koji će Mancini održati u SAD-u s predsjednikom Thohirom, a ako to ne bude dovoljno 26. srpnja i sa većinskim vlasnikom, obitelji Zhang. Mancio će tražiti isto – obećana pojačanja, komuniciranje navijačima realnih ciljeva u odnosu na vrijednost momčadi, te potvrdu povjerenja. Ta potvrda ne dolazi nužno produljenjem ugovora, već većim uključivanjem Mancinija u odluke oko dovođenja igrača.
One thought on “Mancini i Inter?

  1. giuseppe

    Ne volim Mancinia, ali ako će on ostati trener uprava treba jasno i glasno stati iza njega i dovesti mu pojačanja. Kao spremili su 100-tinjak milijuna za pojačanja, a ne žele potrošiti. Bolje da dovedu jednog ili dva igrača ali klasna, nego da gomilaju polovnjake.

Odgovori