full screen background image

Gazzetta: Capello dolazi na klupu Intera?

Gazzetta: Capello dolazi na klupu Intera?

Dani velikih promjena na Meazzi su na pomolu. Kako piše ugledna Gazzetta dello Sport, čelnici Intera već su kontaktirali Fabia Capella, koji bi u najskorijem vremenskom periodu mogao zamijeniti nezadovoljnog Roberta Mancinija na toj poziciji.

Mancini je nezadovoljan politikom novih kineskih vlasnika, koji žele da klub u narednom periodu više bude fokusiran na mlade igrače, umjesto na iskusne, pa je rastanak praktično postao evidentan.

Gazzetta također piše da bi Capello, poslije odlaska Stankovića, tim menadžera kluba, a sada i Mancinija, mogao dobiti šira ovlaštenja, nalik onima koji imaju glavni treneri u engleskom nogometu.

Ukoliko pregovori sa Capellom ne bi uspjeli, druga opcija Nerazzurra bi bio Leonardo, kome bi to bio povratak u klub nakon pet godina, tokom kojih se nije bavio trenerskim poslom, već je kratko bio sportski direktor PSG-a.

Što se tiče Capella, njemu bi ovo bilo prvi put na klupi Intera. Vodio je Milan, Real Madrid, Romu, Juventus, a zadnja dva posla obavljao je kao selektor Engleske i Rusije.

Prema informacijama koje su se pojavile u proteklih nekoliko dana, za Mancinija se trenutno zanimaju upravo reprezentacije Engleske i Rusije koje su bez selektora.
2 thoughts on “Gazzetta: Capello dolazi na klupu Intera?

  1. nraguz

    Capello je navodno kontaktiran za tehničkog supervizora i samo ako Mancini sam podnese ostavku (znati će se nakon sastanka u SAD-u) onda bi možda bio i trener do dolaska Simeonea 2017.?

    Čovjek ima 70 godina i njegovo je vrijeme davno prošlo, nadam se da neće biti ništa od ovoga.

Odgovori