full screen background image

Moratti: Konačni oproštaj znači otići srcem…

Moratti: Konačni oproštaj znači otići srcem…

Službenom press konferencijom jučer je potvrđeno kako je Suning Commerce Group novi većinski vlasnik Intera…

Kineska tvrtka sada posjeduje 68,55% dionica, dok je ostatak u rukama Ericka Thohira. Sve smo to već prošli tjedan znali i prenjeli, ali nije bila poznata jedino sudbina Massima Morattija. Nagađalo se kako će ostati kao savjetnik u klubu, međutim jučer je stigla potvrda kako obitelj Moratti definitivno izlazi iz Intera.

“Čuo sam se s novim vlasnikom i njegovim sinom, ali neću imati nikakvu funkciju u klubu. Ostajem samo kao prijatelj i navijač. Treba vidjeti, ali izrazili su svoje namjere, čak se može i s UEFA-om dogovoriti oko financijskog fair playa. Mislim da sa Suningom navijači mogu početi sanjati. Mancini ostaje. Zanetti predsjednik? Svakako će ostati u klubu, ali mislim da Thohir ostaje predsjednik. Moj konačan oproštaj? Ne, konačni oproštaj je kada nešto napustiš srcem, a ja to nikada neću napraviti.”

Nakon 21 godine obitelj Moratti tako više ni na koji način nije službeno vezana uz Inter, a to je svakako izazvalo brojne reakcije iz svijeta sporta. Mnogi su se sada usudili Morattija nazvati najvećim predsjednikom u povijesti nogometa, dok drugi kažu da ako pak nije najveći svakako je bio najzaljubljeniji u svoj klub. Na svojim službenim stranicama Inter, Serie A, Milan, Juventus i mnogi klubovi odaju počast svemu što je Moratti napravio za Inter.

Jose Mourinho možda je sve rekao: “Inter je bila prava obitelj, i one smo sezone osvojili sve. Moratti je više nego posebna osoba, nevjerojatan čovjek koji je svijetu nogometa pokazao kakav treba biti jedan predsjednik. Svi Interisti moraju biti ponosni što su ga imali za predsjednika.”
2 thoughts on “Moratti: Konačni oproštaj znači otići srcem…

  1. nraguz

    Uvijek je tužno, jer Moratti će biti MOJ predsjednik do kraja života. Iako kao navijač starog kova znam da to nikada više neće biti onako romantično kao u njegovo doba ovaj put sa Suningom zaista vjerujem da će biti bolje…
    Uvijek ću se sjećati Morattija kao iskrene osobe, koja nije skrivala ljubav prema Interu. Od pokazivanja “one stvari” kada je Ronaldo zabio Interu u dresu Milana, do iskrenih slavlja golova i pobjeda. Ostaje za vijeke kada se u Barceloni nije mogao suzdržati pred Laportom, pa se onda smirio, primio Laportinu ruku, a onda opet nastavio ludovati. Osobno sam bio u Londonu protiv Chelseaja kad je došao pod našu tribinu i skakao sa nas 6000 na “chi non salta rossonero e”…

Odgovori