full screen background image

Suning novi vlasnik Intera

Suning novi vlasnik Intera

Niti tri pune godine nije izdržao Erick Thohir kao većinski vlasnik Intera…

Od 5. lipnja (datum nije siguran) novi gazda u crno-plavom dijelu Milana biti će Suning Commerce Group. Suning je firma koja se bavi maloprodajom elektro-domaćinskih uređaja. Imaju 1.600 dućana po Kini, Hong Kongu i Japanu, a odnedavno djeluju i na tržištu SAD-a. Imaju najrazvijeniju Internet prodaju na svijetu, a uz bazni posao rade još i na tržištu nekretnina, te s investicijskim fondovima.

Vlasnik Zhang Jidong 403. je najbogatiji čovjek na svijetu, a Suning godišnje zarađuje 15 milijardi eura.

U nogometu su poznati kao vlasnici Jiangsu Suninga.

Sve nogometne romantičare sigurno će rastužiti činjenica da ovim činom obitelj Moratti definitivno napušta Inter, dok će Erick Thohir za početak zadržati 30% dionica. Suningu, dakle, ide 70%, s ciljem da u sljedeće tri godine potpuno preuzmu klub. Novac koji će platiti Suning začuđujuće je velik. Radi se o 500 milijuna eura za 70%, što znači kako je vrijednost Intera procijenjena na ccq 750 milijuna eur. U samo tri godine, i to sportskih neuspjeha vrijednost Intera je porasla za 50%.

Iako do jučer nije bilo službene potvrde, oglasio se predsjednik Thohir, koji će po svemu sudeći ostati na predsjedničkoj funkciji: “Inter je u dobrim rukama. Odlučili smo prodati većinski paket kako bi preko partnera kao što je Suning još više ojačali Inter. S Morattijem smo odlično radili i učinili klub jačim. Imamo rukovodstvo koje je među najboljima na svijetu, u Italiji ne postoji takav klub.”

Isto tako, potvrđeno je kako će Roberto Mancini ostati trener, a strategija kupoprodaje igrača bar za ljeto ostaje također nepromijenjena.
6 thoughts on “Suning novi vlasnik Intera

 1. nraguz

  Sada je jasno ono što sam mislio od početka – boli Ericka kita za Inter, čovjek došao uzet pare!! I nekim čudom (kako, stvarno nevjerojatno!) uspio.
  Meni je ovo odlična vijest, samo da se makne kreten. Ovi iz Suninga ne izjavljuju ljubav prema klubu (kao što je radio kreten), ali čini mi se kako bar imaju para koje će trošit…
  Moratti će također dobit 200tinjak milijuna, što je uz 300tinjak koje je dobio od Thohira bar donekle povrat onog što je u 18 godina utrpo u klub (1,2 milijarde eur). I svi sretni!!!

 2. J.Zanetti4

  Šta nam rade od kluba… za 2-3 god koliko je Thohir tu smo ocekivali puno veci pomak. Istina je da smo se malo pokrenuli sa mrtve tacke, ali mala je to uteha…
  Nakon 3 god i dalje smo dovodili Telesa, Santona, Mela, Biabianya… sve igrace za male klubove… Istina je da smo dali pare za Kondogbiu, Perisica.. ali prodavali smo Kovacica, Hernanesa… sve se oko istog novca vrtelo… jedini smo u Evropi koji pregovaraju samo sa slobodnim igracima i krpimo rupe… Pa ni Parma tako ne posluje

Odgovori