full screen background image

Mali jesmo, ali snažno idemo dalje

Mali jesmo, ali snažno idemo dalje

Dragi prijatelji,

Iza nas je najveći događaj u sedam godina od kada postoji Inter Club Fedeli, Hrvatska. Tko još ne zna, u utorak smo imali čast u Rijeci ugostiti Inter Forever. Čekao sam  da prospavam par noći kako bih napisao nešto suvislo (a bogme davno nisam ništa ni napisao)…

Dojmovi se polako sliježu, ali u glavi i dalje dominira misao koja je svoj najzreliji plod dobila upravo u utorak: Mali smo, jebeno mali i nebitni.

Ogromna većina onih koji su bili u utorak u hotelu Bonavia sigurno su oduševljeni i nemaju pojma zašto se ja još uvijek ovako osjećam. Osjećam se tako jer smo unatoč veličanstvenom događaju izigrani za vrijeme koje smo trebali imati na raspolaganju s našim idolima.

Ne bih vas sada zamarao s detaljima, jer sigurno ne znate da je organizacija ovoga događaja trajala dva i pol mjeseca. Od poziva kojeg sam dobio na dan zaštitnika rodnog mi Dubrovnika svetog Vlaha do utorka. U tih 70 dana naš potpredsjednik Biljan Davčev svakodnevno se davao za ovaj događaj i veliko mu hvala zbog toga. Od sastanaka s HNK Rijekom – kojoj se od srca zahvaljujemo i bez koje unatoč nama Inter ne bi došao u Hrvatsku – preko razgovora s Interom, do bezbroj poziva svih koji su željeli znati nešto više jednom kad se pročulo da u Hrvatsku stiže Inter. Billy se nije uspio slikati s Capitanom. I nije jedini. Pet-šest poštenih momaka, koji su slušali našu naivnu priču da će biti vremena za svih ostali su bez najvažnije uspomene tog, za Inter Club Fedeli najvećeg dana.

Glavni je razlog svakako vrijeme koje nam je uskraćeno (obećano sat vremena). Iako smatram kako rukovodstvo IC Fedeli nema baš nikakve krivnje za to što se dogodilo – posebno jer nam je bio prvi put da organiziramo ovako nešto, a ipak se radi o slavnim osobama – ispričavam se momcima koji danas na Facebooku ne mogu objaviti sliku sa Zanettijem. Jesmo li mi iz organizacije mogli bolje? Da nam nije bio prvi put, da smo znali da imamo samo pola obećanog vremena i da smo znali da će opsada Zanettija biti onakva, sigurno da jesmo.

A Javier Zanetti je pokazao svu svoju veličinu. Njemu kapa do poda. Da mene netko pola sata onako opsjeda, ne bi me više lako vidio. I kada su ga službene osobe Inter Forevera izvlačile iz sale da ide na ručak, nije se dao, već je i dalje spremno pozirao sa nama.

A da ne pričam o situaciji kada je na Rujevici na moj poziv da se fotografira s jednim od članova koji to nisu uspjeli u Bonaviji kazao: „Nema problema, pošalji ga na teren“. Kada sam Srđana, koji je radi Capitana stigao iz Vukovara, pokušao poslati na teren zaštitar je oštro negativno kimnuo glavom. Potom sam se ponovno obratio Zanettiju rekavši mu da zaštitar ne dopušta silazak na travnjak… Odmah je došao na tribinu i omogućio Srđanu uspomenu za pamćenje. Što reći na to?

Samim time sam razočaran i našim ponašanjem… Jasno je kako je uzbuđenje usijano kada ste u par metara od Capitana, ali slikavati se pet puta ili mu stavljati na potpis 15 stvari… Molim vas! Kada smo u suradnji s osobljem Intera molili da oni koji su već obavili fotografiranje odu, niti jedna osoba nije poslušala. Kao lešinari! Znam da je tako svugdje gdje se pojavi, ali svejedno sam se nadao da kod IC Fedela može biti drugačije. Ispričavam se, vjerojatno je do mene, ali ovo je moj prostor na stranici i pišem što mi je na pameti!

Inter Club Fedeli je velik u onome što radi, ali u odnosu na kontekst u koji je postavljen jasno je kako smo mali. Naravno, ne mislim ja samo na nas, mislim na sve navijače općenito.

Idemo dalje, zadovoljstvo naših članova sigurno je veliko. Organiziramo utakmice, nerijetko smo pozvani na razne događaje u Milanu i Appiano Gentileu… Ovo što nam se dogodilo u Rijeci (bez obzira na naivnost nas iz rukovodstva, koju smo onda prenjeli i na ostale) veličanstvena je stvar koja se, to morate znati, ukazuje rijetkima (mi čak ne znamo niti jedan drugi IC na svijetu koji je imao ovakvu čast ili koji je za svoje članove organizirao ovako nešto). Predsjednik Antonio Bulić i ja dobijamo stalno mailove iz Intera gdje nas pozivaju na razne večere sa Nicolom Bertijem, Javierom Zanettijem, na razne događaje…To je prelijepo, ali cijena bude 80 eur po osobi. I to je ekskluzivno za članove Inter Clubova. Stoga moramo biti svjesni našeg mjesta pod Interovim zvijezdama i zahvalni klubu kojeg volimo na svemu što nam je pružio kao članovima u ovih sedam sezona.

Nikola
Odgovori