full screen background image
Search
Thursday 20 February 2020
  • :
  • :

Mancini: Prostor za napredak je ogroman

Mancini: Prostor za napredak je ogroman

Uoči utakmice 9. kola Serie A između Palerma i Intera press konferenciju je održao Roberto Mancini. Izdvajamo najzanimljivije…

Pobjeda nedostaje više od mjesec dana?

Dobro, bilo je 15 dana pauze. Važno je da je tablica dobra. Nadamo se ponovno početi, s dvije pobjede na gostovanjima.

Može li Kondogbia početi?

U njega nemam sumnje, samo je jednom bio na klupi, kao svi drugi. Ako bude igrao to neće biti zbog odličnih 45 minuta protiv Milana, već zato što vjerujemo da je on top igrač.

Zamparini je rekao kako je Interov trener za naslov. Hoće li biti još pojačanja na terenu u siječnju?

Nismo s Thohirom još o tome govorili, vidjeti ćemo za mjesec i pol. Ako budemo za naslov to će ovisiti o nama, ako budemo sve bolji.

Nakon osam kola, gdje ste?

Imamo ogroman prostor za napredak i to što smo pri vrhu a da nismo ni blizu onog što možemo je odlično. Mauro će početi zabijati, a i drugi će biti bolji. Protiv Juventusa smo pokazali da imamo karakter, da znamo patiti kada treba, ali i namučiti takvu momčad. Bila je to jako bitna indikacija za nas.

Malo zabijate?

Jednom smo ostali s 10 igrača, u Genovi smo pucali devet puta, a protiv Juventusa može stati da ne stvoriš puno. Nisam zabrinut. Kada Icardi dobije lopte od krilnih napadača, a onda će i bekovi pomoći sve će doći na svoje.

Kada se priča o naslovu nitko ne spominje Inter?

To je dobro, jer i ja tako mislim. Napoli, Roma i Juventus su bolji od nas.

Imaš li igrača desno za 4-2-3-1 ili ćeš tražiti nekoga u siječnju i hoće li igrati Melo?

Imamo Biabianyja koji se još mora potpuno oporaviti, imamo Ljajića koji to može igrati i Perišića koji zna igrati desno. Dakle, na mjestu smo. Melo? Netko mora na klupu, ali u sljedeće dvije utakmice će svi dobiti priliku.

Obrana funkcionira.

Da, kada igraju prvotimci uvijek funkcionira.

Što misliš o odlasku Ranocchije i Santona?

Nema nikakve liste odlazaka. Santon je stigao u siječnju, odrastao ovdje, poboljšao se puno, ali mora još. Sigurno nije na listi odlazaka. Ranocchia je odlično odigrao u srijedu, odličan je igrač. No svi griješe i žao mi je što je on sada na klupi. Volio bih da uvijek igra, jer je strašan momak i odličan igrač. Nemam ništa protiv njega, iskreno.

Palermo je pobijedio prošlu utakmicu?

Odlična momčad koja je kod kuće imala problema, ali u gostima su osvojili 10 bodova. Imaju mlade i kvalitetne igrače i u Palermu je uvijek teško igrati. Jako bitna utakmica u kojoj bi tri boda stvari usmjerila pravim putem. Treba nam stav i koncentracija kao protiv Juventusa. Iachini je odličan trener. Treba biti oprezan, imaju sjajnog Vasqueza i iskusnog Gilardina naprijed. Drugi ih sjajno nadopunjuju.

Rekao si da protiv manjih ekipa trebate više napadati. Jesu li Palermo i Bologna pravi za to?

Idemo po pobjedu, želimo tri boda u Palermu. Trebamo biti dobri, ali to možemo samo s mentalitetom iz utakmice s Juventusom. Moramo napadati i zabiti više golova, jer mislim da nam protiv Palerma jedan neće biti dovoljan. Mislim da je vrijeme da nakon osam kola momčad pronađe tu napadačku kvalitetu koja je do sada pomalo nedostajala.
One thought on “Mancini: Prostor za napredak je ogroman

  1. J.Zanetti4

    Mislim da Gilardino nema sanse protiv Mirande i Murilla, ali se treba paziti Vasqeza koji je opasan

    Sto se rotacija tice, neka radi sta god hoce, vazno je da protiv Rome igraju Medel i Melo

    Mislim da imamo realne sanse za pobedom u Palermu, ne smemo propustiti ovu priliku, pogotovo sto konkurenti igraju medjusobno

Odgovori