full screen background image
Search
Thursday 20 February 2020
  • :
  • :

Mancini: Mediji ne utječu na moje ideje

Mancini: Mediji ne utječu na moje ideje

Uoči utakmice 7. kola Serie A između Sampdorije i Intera press konferenciju je održao Roberto Mancini. Izdvajamo najzanimljivije…

Kako ste primili poziv Jovetića u reprezentaciju?

Nisam ljut, nije u stanju igrati, pa neće igrati ni za reprezentaciju. Nikakav problem. On zna u kakvom je stanju, a bilo bi bolje da se vrati s nama. No neću se ljutiti ako odluči i igrati. Nadam se da će biti spreman za Juventus.

Obračun sa Zengom?

Za mene je ovo uvijek posebna utakmica, ali puno sam puta na taj stadion išao kao protivnik.

Kako je momčad reagirala u tjednu nakon poraza od Fiorentine?

Apsurdan poraz, utakmica koja je od početka krenula po zlu i ništa se nije moglo. No momčad je reagirala i bio je ovo najbolji tjedan treninga do sada. Rezultati sve uvjetuju.

Hoćemo li opet vidjeti obranu s trojicom?

Samo o tome pričamo u Italiji, a nemamo pojma kako stvari stoje. Ne pobjeđuje formacija, a postoji i protivnik. Taktika nije najbitnija. Nekad utakmicu odluči sučeva pogreška, nekada jedan potez itd.

Kako objasniti pristup protiv Fiorentine?

Jeli vi pogledate utakmice? To vam je posao. I bivši igrači trebaju provjeriti prije nego analiziraju. Rezultat je bio apsurdan, ništa pogrešno na početku nije bilo. Dogodio se jedanaesterac, pa gol iz prvog udarca. Crveni karton je završio priču.

Što je donio taj poraz?

Samo crveni karton Mirandi, jer nakon šest utakmica imamo 15 bodova i još smo prvi. No tko zamjeni Mirandu biti će pravi.

Jeli nakon poraza bilo previše kritika?

Kritizirali su nas i kada smo pobjeđivali. To je posao novinara, ali mene nije briga što izlazi u novinama. Imam svoju ideju i ništa ne utječe na mene.

Zašto je Guarin nezamjenjiv?

To je isti igrač kojeg ste hvalili nakon derbyja, a onda su mu zviždali prošle nedjelje. Za mene je važan jer ima sve. Griješi, ali to mi ne mijenja ništa.

Što vas brine sutra?

Jaki su naprijed.

Juan od početka?

Dobro je, dakle svakako moguće.

Brozović?

Možda bude igrao svih 90 minuta sutra.
Odgovori