full screen background image

Mancini: Ciljamo na najviše

Mancini: Ciljamo na najviše

Nakon pobjede Intera u derbyju izjave su dali Fredy Guarin, Samir Handanović, Stevan Jovetić, Felipe Melo, Geoffrey Kondogbia i Roberto Mancini…

Guarin: Zabio sam gol koji ostaje zapisan u povijesti jedne super važne utakmice. No ono bitnije je pozitivno odgovoriti na povjerenje trenera i momčadi. Odigrali smo dobro i pokazali da su nam ciljevi visoki. Posvećujem gol svojoj djeci. Naslov? Rano je. Pokazujemo veću kvalitetu, ali moramo misliti utakmicu po utakmicu.

Handanović: Bilo je teško kako smo i očekivali, ali bitno pobijediti zbog morala. Niti jedna momčad nije bila bolja. Važne obrane? To je moj posao i u derbyju je logično imati nekoliko bitnih obrana. Sljedeći tjedan je nova bitka protiv Chieva. Trener traži da stalno igramo loptom po zemlji, da ne šaljemo duge lopte. Ponekad ide, ponekad i ne jer na terenu postoje i protivnici.

Jovetić: Nikada nisam igrao na puno San Siru. Igrao sam derbije u Manchesteru, ali nikada nije bilo ovako. Danas smo pobijedili i to je najvažnije. Obje su momčadi mogle pobijediti, ali mislim da smo je mi ipak zaslužili. Imamo odličnu momčad, dobro smo počeli, ali tek su tri utakmice. Moramo ići jednu po jednu, a sljedeća je Chievo. Cilj je treće mjesto, ali u ožujku ćemo vidjeti gdje smo i možemo li ciljati nešto više. Ja nakon Firenze ponovno igram u kontinuitetu, ali danas sam bio umoran od putovanja i igranja s reprezentacijom. No zadovoljan sam svojom igrom, posebno u prvom poluvremenu. Mi napadači moramo biti bezobrazni, zabijati i asistirati.

Melo: Sretan sam, zahvaljujem Bogu na ovom uspjehu. Moraš se boriti da bi nosio ovaj dres. Ja sam zato tu, da Inter vratimo na vrh. Ovaj derbi je puno teži od onih koje sam igrao u Turskoj. Uz to sam došao 25 dana nakon ostalih i nisam još 100%. Danas je utakmica bila dosta taktička, ali to je talijanski nogomet. Mancini? Imati povjerenje trenera jako je bitno, ali ja se nisam ovdje došao osvećivati Seriji A, došao sam igrati svoje.

Kondogbia: Nogomet je ponekad trenutak, danas smo jednu takav završili pogotkom. Sva su prvenstva drugačija, a talijansko je jako taktično. Potrebna je maksimalna koncentracija, razina je visoka i moraš stalno paziti. Ne mogu se usporediti francusko, španjolsko i talijansko prvenstvo. Da je derby poseban to sam znao, prekrasno je vidjeti navijače tako vesele, jedva čekaš da im to priuštiš.

Mancini: Pobijediti derby u trećem kolu jako je bitno, jer niti jedan momčad nije u formi. Ovo nam mora dati mirnoću u daljnjem radu. Znamo da je put još dug. Imamo obavezu ciljati na najviše, jer mi smo Inter. Naslov? Daleko je, moramo puno raditi. Veliki klubovi uvijek moraju ciljati na vrh, ali treba i naporno raditi, te imati malo sreće. Vidjeti ćemo, ali Juventus, Roma i Napoli imaju ipak nešto više. Medel u obrani? Iskusan je i razumije igru, kada izaći, kada se povući. Uostalom to odlično igra u reprezentaciji. Izabrao sam njega prije Ranocchije, jer poznaje oba napadača Milana. Andrea nije u top kondiciji, jer i ne igra. Felipe Melo? Odličan. Nisam ga znao prije nego sam ga trenirao. Zločest je kada treba i danas je bio sjajan. Perišić? Došao je prije tri dana, može igrati na više pozicija i imati ćemo ga vremena uigrati. Murillo? Imao je ozbiljnih pogrešaka u prvom poluvremenu, ali se više nego iskupio u drugom. Mlada smo momčad i greške se mogu dogoditi, ali i to ćemo popraviti.
Odgovori