full screen background image
Search
Thursday 20 February 2020
  • :
  • :

Mancini: Opasnost je što svi misle kako ćemo lako pobijediti

Mancini: Opasnost je što svi misle kako ćemo lako pobijediti

Uoči utakmice 2. kola Serie A između Carpija i Intera pressicu je održao Roberto Mancini. Izdvajamo najzanimljivije…

Jeli ti žao što Perišić neće igrati sutra?

Ne zanima me pričati o tome, pričajmo o utakmici.

Koliko je važna utakmica sutra i koje opasnosti krije?

Moramo dati maksimum, jer oni će to sigurno napraviti. Igraju prvi put kod kuće, atmosfera će biti sjajna, a utakmica koju su odigrali u nedjelju vara. Događaju se takvi dani kada sve krene nizbrdo. Ta je utakmica bila gotova u 30. minuti i ne možeš po tome procijeniti momčad Carpija. Opasnost je upravo ta što svi misle da ćemo lako pobijediti.

Mogu li posljednji sati prijelaznog roka imati utjecaja na igrače?

To ne znam, ali svi su rekli kako su spremni. Moraju biti spremni da zaigraju sutra za pobjedu.

Hoćeš li riskirati s Icardijem?

Sigurno ne.

Nedostaje li ovoj momčadi još uvijek režiser?

Oporavljaju nam se veznjaci, nadam se da će Brozović sutra igrati. Guarin je također tu, ali ako budemo igrali kao u nedjelju sve će biti u redu.

Što se može više napraviti u odnosu na nedjelju da se ne dođe u 90. minutu s 0:0?

Sve utakmice na početku sezone su takve, momčadi su koncentrirane. Važno je da je momčad upravo to, momčad. Kao što smo mi bili protiv Atalante.

Veliki je pritisak na nogometni Milano?

To je Italija. Čak štoviše, posljednjih godina smo se pogoršali. Sada je pritisak već u ljetnim prijateljskim utakmicama.

Talijanski nogomet je kompetitivniji, ulaganja se vraćaju. S obzirom da si trenirao vani kako objašnjavaš stanje u nogometu i činjenicu da naši klubovi ne mogu proći pretkolo Lige prvaka već nekoliko uzastopnih godina?

Tek ove godine se počelo, treba vremena da se dostigne određena razina. Laziju nije bilo lako proći pretkolo, mislim da to nije povezano s prethodnim sezonama. Bayer je velika momčad, igraju Ligu prvaka svake godine i Lazio jednostavno nije imao sreće sa ždrijebom. Uz to ipak je pobijedio prvu utakmicu. Rezultat je realan i mora se prihvatiti, a činjenica da se ponovno počelo trošiti u Italiji dobar je znak.
Odgovori