full screen background image
Search
Thursday 20 February 2020
  • :
  • :

Mancini: Krećemo s ciljem da osvojimo naslov

Mancini: Krećemo s ciljem da osvojimo naslov

Trener Intera Roberto Mancini održao je press konferenciju uoči prvog službenog ogleda Intera u sezoni 2015/16. Sutra u 1. kolu Serie A na Giuseppe Meazzu stiže Atalanta. Izdvajamo najzanimljivije…

Jeli Inter spremna za Scudetto?

Prvo pitanje u sezoni nije lagano. Svi krećemo s idejom da osvojimo naslov, ali ovisi o nama i o vremenu. Ako budemo dobri možemo o tome razmišljati, mi smo Inter i krećemo s tim ciljem.

Glasine stvaraju poteškoće?

To radite vi novinari, ali to vam je posao pa je u redu. Mi samo mislimo o sutrašnjoj utakmici.

Jeli momčad kompletna?

Kompetitivni smo, a posao iz prošle sezone će nam pomoći. To je baza budućih uspjeha, i ako nastavimo tako raditi rezultati će doći. No sve ovisi o nama.

Puno ste radili na obrani. Jesu li pogreške prošlost?

Ako se griješilo onda je krivnja svačija. Sada imamo četiri središnja braniča. Murillo i Miranda se još moraju dobro uigrati, nije rečeno da će odmah igrati.

Koliko bi ti bilo žao ako ne dođe Perišić?

Ne znam, moram pričati s Ausiliom.

Tko se od novih najbolje uklopio?

Ne bih znao reći, neki su došli prije 40, neki prije 20, a netko prije 10 dana. Dobro smo radili i postavili dobar temelj. Treba vremena da se sve vidi. Moramo samo raditi.

Koliko pažnje po tvom iskustvu treba dati rezultatima predsezone?

To su treninzi i rezultati nisu bitni. Ponekad se rade stvari ne misleći na rezultat, probaju se mnoge novine. Sutra je bitno, a momčad je na 60%.

Jeste li Vi zalog za uspjeh?

Igrači su uvijek najbitniji. Prije puno godina smo stvorili pobjedničku momčad, ali za to je trebalo puno vremena i rada. Ja sam jako miran pred ovo prvenstvo.

Kovačić je otišao, Kondogbia došao, što to mijenja?

Nema tu filozofije. U tom smo trenutku imali potrebu za tim poslom i jako mi je žao što je Mateo otišao. Nitko ga nije želio prodati, ali nametnut nam je financijski fair play od UEFA-e.

Nedostaje li još netko?

Tražio sam osam igrača, ali ako dođu devet ili 10 neću se buniti (smijeh).

Zašto je otišao Shaqiri?

Isto kao i s Kovačićem.

Koliko je ovaj Inter blizu Vašem zamišljenom?

Po radu 100%, a sigurno je da bih volio da već sada imam kompletiranu momčad, kao i svaki trener.
2 thoughts on “Mancini: Krećemo s ciljem da osvojimo naslov

  1. J.Zanetti4

    Do skoro je Mancini samouvereno na sav glas pricao da ce se Inter boriti za scudetto…a evo vec sad nakon prvog pitanja novinara on daje diplomatski odgovor i uvija pricu o scudettu…

    Ja licno mislim da ce ove sezone Inter biti puno jaci i konkurentniji… ali zaista nam je potreban krilni igrac, moja zelja je dolazak Ivana Perisica (ukoliko nije ozbiljnije povredjen)

    Ponavljam, uz dolazak jednog krilnog igraca ja zaista imam poverenje u ovaj Inter… Ali ako ostane 4-3-1-2 onda ne vidim napredak

Odgovori