full screen background image

Rekordan broj „nerazzurra“ za U-17 reprezentaciju

Inter je dobio veliko priznanje za rad stručnog stožera mladiih kategorija. Reprezentacija Italije U-17 (1993 godište) igra 18.05. finalnu fazu Prvenstva Europe za taj uzrast. Čak četiri igrača iz našeg tima su pozvani: Felice Natalino(obrambeni), Marco Ezio Fossati i Lorenzo Crisetig (vezni) te Simone Dell’Agnello (napadač). Još jedan dokaz da Inter ima perspektivu u veoma nadarenim mladim generacijama. U Primaveri (juniori) vodimo na tabeli i već su se dvojica igrača iz te kategorije afirmirali u prvoj momčadi – Mario Balotelli i Davide Santon, a još nekolicina ozbiljno kuca na vrata.
4 thoughts on “Rekordan broj „nerazzurra“ za U-17 reprezentaciju

  1. stefi

    To je ljepa vijest i takvih da je bar više, nadam se da svi ti dečki će imati priliku igrati u prvoj momčadi. Bravo za njihove trenere. Nadam se da će se potvrditi kao igrači dostojni našeg dresa.

  2. MukiIceman

    Nemogu ti opisati koliko sam sretan zbog te vijesti..Zivim za dan kad ce u Interu igrati bar 3 igraca koja ce biti kljucni igraci i u Interu i u Italiji…Polako Balotelli i Santon idu tim putem…Ali neznam sta je sa Bolzonijem…On je bio davno pomenut kao dobar defanzivni vezni igrac i pokazao je kvalitete u Italiji U-21 ali Mou nece da mu da sansu ni na klupi…Isto tako ima tu i odbrambeni igrac A.Mei koji bi trebao biti Matrix 2 valjda ne i RELOADED 😀

    Jedva cekam kace doc to vrijeme kad ce bar 3 od ove 4 koja ce zaigrat u Italiji 😀

    Usput ako nadjes ista novo o ovim mladim molim te javi ako treba i na mail pls…:D

Odgovori