full screen background image

FFP – Kažnjeni Inter i Roma

FFP – Kažnjeni Inter i Roma

Zbog kršenja finansijskog fer-pleja kažnjeni su italijanski giganti, evo na koji način:

Inter i Roma naredne sezone neće biti u situaciji da prijave 25 fudbalera za evropska takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

UEFA je sprovela istragu, došla je do toga da deset ekipa nije poslovalo u skladu sa pravilima finansijskog fer-pleja, a među tih deset timova su italijanski giganti Roma i Inter.

Nerazzurri će moći da prijave samo 21 fudbalera za evropska takmičenja (ukoliko se desi da se kvalifikuju), a pored toga moraće da plate 20 miliona eura.

Ipak, ukoliko se desi da posluju u skladu sa uslovima koje su propisali u UEFA, onda im može biti vraćeno i do 14 miliona eura, naravno, ukoliko se desi da ispune propisane ciljeve.

Svakako da ovo može utjecati na zacrtane transfere ove ekipe u narednom prelaznom roku.

Roma, sa druge strane, biće kažnjena smanjenjem broja igrača koji su prijavljeni za Evropu, umjesto uobičajenih 25 broj igrača će biti 22, a ukoliko se desi da ponovo posluju protiv pravila naredne sezone kazna će se povećati.

Pored svega ovoga, iz kase će im se uzeti 6 miliona evra, od čega im može biti vraćeno 4 miliona ukoliko ispune navedene ciljeve propisane od UEFA.

Pored ove dvije ekipe, od većih klubova kažnjen je i Monaco.

 
Odgovori