full screen background image

Javier Zanetti: Skromno sam gradio karijeru

Javier Zanetti: Skromno sam gradio karijeru

Mnoge sadašnje i bivše zvijezde talijanskog nogometa okupili su se u ponedjeljak navečer na San Siru kako bi uveličali umirovljenje Javiera Zanettija, velikog argentinskog igrača i kapetana Intera. Humanitarnu utakmicu odigrali su momčadi P.U.P.I., humanitarne organizacije koja brine o prehrani djece) i EXPO, a Zanetti je godinama na čelu Pupija, a odnedavno i ambasador izložbe EXPO koja se održava u Milanu.

Za momčad Pupi igrali su: Abbiati, Baresi, Berti, Brehme, Cafu, Cambiasso, Chivu, Cordoba, Djorkaeff, Icardi, Medel, Palacio, Ranocchia, Walter Samuel, Sylvinho, Stanković, Tommasi, Zamorano, Zanetti…

Za Expo su nastupili: Ambrosini, Boban, Costacurta, Crespo, Eto’o, Figo, Inzaghi, Leonardo, Mauri, Muntari, Nakata, Nesta, Cannavaro, Peruzzi, Seedorf, Ševčenko, Toldo, Vieri…

Javier Zanetti (41) danas je i službeno umirovljen, zapravo njegova četvorka koja odlazi u povijesti.

Taj je Argentinac punih 19 godina nosio dres Intera i ušao je u knjige skupivši 615 nastupa samo u Serie A , a ukupno je oblačio dres svog najdražeg kluba čak 858 puta.

Njegov dres iskoristit će se još jednom i to tijekom čuvene EXPO izložbe ove godine, a kada će biti organizirana humanitarna utakmica bivših nogometnih zvijezda.

“Vrlo sam uzbuđen, nikad ovaj trenutak neću zaboraviti. Skromno sam gradio karijeru i igrao protiv puno suparnika s poštovanjem, važno je da su oni bili ovdje večeras. Hvala navijačima, naš odnos će uvijek biti ovako lijep”, rekao je Zanetti za Rai.

 
Odgovori