full screen background image

Mancini: Treba nam Interova noć

Mancini: Treba nam Interova noć

Standardnu press konferenciju održali su Juan Pablo Carrizo i Roberto Mancini uoči uzvrata 1/8 finala Europske lige između Intera i Wolfsburga. Svoju je poruku podrške poslao i predsjednik Erick Thohir. Izdvajamo najzanimljivije…

CARRIZO

Hoćeš li osjećati pritisak sutra?

Ne, nikakav pritisak. Nakon prvog sam susreta bio tužan zbog mojih pogrešaka. Sada sam miran i mislim da će momčad pred svojim navijačima pokazati zrelost. Vjerujem u nas i da nije tako ne bih niti nastupio. Moramo preskočiti ovu prepreku.

Najbolji si vratar Europske lige u igri nogom, koliko je bitno Mancinijevo povjerenje unatoč greškama?

Jako. Nisam znao za taj podatak, jer ne pratim statistiku. Žao mi je što sam pogriješio ono dodavanje, odaje dojam da sam ležerno ušao u utakmicu, ali to nije istina. Ne mogu igrati kao u Argentini, jer želim prenjeti sigurnost svima. Pogreška mi ne stvara pritisak, bila je to samo nesreća.

Raspoloženje momčadi?

Nabrijani smo, radimo jako dobro iako na terenu ponekad ne provodimo sve što traži trener. Svi želimo odigrati pravu utakmicu sutra.

Jeste li se dogovorili da budete još više povezani?

Svi znamo koliki je sutra ulog i jedinstveni smo. Bilo bi jako bitno proći, mi dajemo sve od sebe i rezultati će doći. Zaslužujemo večer bez grešaka, savršenu utakmicu. Nadamo se kako će to biti sutra.

Jeli pogreška u prvoj utakmici najgora u tvojoj karijeri?

Ne znam. Kada idem na teren nastojim pomoći momčadi. Bila je to greška koju moramo prihvatiti. U sljedećih 90 minuta ćemo pokušati preokrenuti.

MANCINI

Na čemu temeljiš pripremu preokreta?

Prije svega sam optimist po prirodi i dok je nade moraš probati. Moramo pobijediti 2:0, ne zabiti četiri gola, a to je moguće. Igramo protiv jake momčadi, ali moguće je. Potrebna nam je večer koja će nam podići moral i za prvenstvo.

U nedjelju smo Vas prvi put vidjeli utučenog, jeste li danas veći optimist?

Nisam bio utučen, istina je da sam imao crvene oči, ali bilo mi je žao dečki. Znam koliko rade i kada izgubiš bodove u prilici da stigneš one ispred mora ti biti žao. Optimist sam, oči su bile crvene zbog vjetra, ali ja vjerujem. Da je treće mjesto teško dostići to je jasno, ali matematički je sve još otvoreno.

Kako ste motivirali momčad?

Ponekad ide dobro i svi pomislimo da je to to, a onda se naprave pogreške. No u jednoj utakmici je sve moguće, momci moraju biti mirni. U ovakvoj večeri moraš imati i sreće, momci ne smiju razmišljati o pogotku već da daju sve od sebe.

Tri razloga zašto bi navijač trebao vjerovati u preokret?

Prvo jer je baš u svim naslovima Intera bilo preokreta, ponekad i nevjerojatnih. Drugo jer vjerujem da će se večer bez pogrešaka jednom dogoditi i nama. I treće jer igrači strašno žele to pokloniti navijačima.

Netko misli da ste postali previše dobar?

To nije istina. Naljutim se kada se igrač ne zalaže na treningu, ali to se ovdje ne događa. Možda ste zato dobili taj dojam. Ovdje su sve dobri momci koji naporno rade i nadam se da će to biti nagrađeno savršenom večeri.

Kako je Kovačić, protiv Cesene se malo vidio?

To što igra manje može svakako utjecati. Ako sutra bude igrao nadam se da će imati svoju večer. Takve prigode mogu uvijek probuditi nešto u tebi.

Možeš li reći kako ćeš i sljedeće sezone biti u Interu?

Bit ću jasan. Želio bih da imamo pet-šest bodova više. Na CNN-u su me nešto pitali, ali odgovor nisu dobro napisali. Rekao sam samo kako je Premier liga sjajno prvenstvo i normalno je da mi je tamo bilo lijepo. Ali želim ostati ovdje kako bih stvorio pobjedničku momčad.

U ovakvoj utakmici može se zabiti u 89. minuti. Publika radi prometa često odlazi 10 minuta prije kraja?

Moramo igrati glavom i sa saznanjem da gol može pasti bilo kada. Bilo bi bolje kada bismo sve riješili ranije, ali gol u posljednjim trenucima također je dobar jer ne ostavlja protivniku vrijeme za reakciju.

Što Vam je pokazala prva utakmica, gdje se može napasti Wolfsburg?

Oni su odlična momčad, ali to smo već znali. Oni će nas čekati i igrati na kontre. Zato bi bilo sjajno odmah zabiti i preuzeti kontrolu utakmice. Tako bi im postalo teško. No jedan trenutak može sve promijeniti, ali nadamo se ovom scenariju.

Komentar na uhićenje Manettija?

Žao mi je važnog kluba kao što je Parma, žao mi je grada prepunog dobrih ljudi. Ogromno poštovanje prema Donadoniju i igračima, ali razumijem da situacija nije jednostavna.

Shaqiri?

Razgovarao sam s Volpijem. Ako ima najmanjeg rizika da se pogorša ozljeda nećemo riskirati. Imamo još 24 sata, vidjeti ćemo i na današnjem treningu jer čini se da je dobro, ali moramo to procijeniti s medicinskim osobljem.

THOHIR

Vjerujem u vas koji ćete izaći na teren, da ćete dati sve, u ime noći koja može pokloniti preokret: znam koliko je teška utakmica pred nama, ali isto tako znam koliko volite boje koje branite i koliko vam je stalo da to dokažete. Navijači će biti na San Siru kako bi vas podržali, a ja ću raditi isto zajedno s milijunima navijača u cijelom svijetu. Vjerujemo u vas! Naprijed momci, forza Inter!

 
2 thoughts on “Mancini: Treba nam Interova noć

Odgovori