full screen background image

Mancini: Zajedništvo za još veći napredak

Mancini: Zajedništvo za još veći napredak

Nakon prolaza Intera u četvrtfinale TIM Cupa preko Sampdorije izjave su dali Mauro Icardi, Juan Jesus, Danilo D’Ambrosio, Marco Andreolli i Roberto Mancini…

Icardi: Kod jedanaesterca sam u posljednji trenutak odlučio promijeniti stranu, ali Romero me poznaje i uspio je obraniti udarac. Srećom, stigao je gol u nastavku. Nakon isključenja Sampdoria se potpuno zatvorila i bilo nam je teže nego smo očekivali. Na početku nismo igrali svom snagom, ali smo uspjeli probiti led i ostvariti pobjedu. Shaqiri i Podolski su sjajni igrači s kojima se nadamo ići što dalje naprijed. Kup? Moramo ići utakmicu po utakmicu pa ćemo na kraju vidjeti.

Juan: Jako smo zadovoljni, važna pobjeda koja daje momčadi samopouzdanje. Odigrali smo odličnu utakmicu, ali moramo nastaviti raditi. Shaqiri se ne dovodi uopće u pitanje, drago mi je što je zabio u debiju. On i Podolski će nam strašno pomoći. Bez ravnoteže s 4-2-3-1? Ne, ako nam napadači pomažu onda je sve lako. Kazna? Slučaj završen, samo sam reagirao na Chiellinijeve izjave, ali sada idem dalje i čekam povratak na teren. Osvajanje kupa? Imamo dobru momčad, mirniji smo i dobijamo samopouzdanje. Možemo daleko.

D’Ambrosio: Htjeli smo reagirati nakon utakmice u Empoliju i uspjeli smo. Mancini nam daje pobjednički mentalitet, mentalitet Intera, velike momčadi. A kada imaš Podolskog i Shaqirija onda je lakše doći do onog što traži trener. Naš cilj je osvojiti kup, a ja se moram popraviti prvenstveno u mentalitetu, kao i svi.

Andreolli: Najvažnije je da smo prošli dalje. Želimo TIM Cup, to je jedan važan cilj. Isključenje nam je to olakšalo, ali vidjelo se i prije toga koliko želimo pobjedu. Morali smo samo zabiti. Pokušavali smo raditi ono što nas je trener tražio u tjednu, ali možemo još bolje. Sampdoria se potpuno zatvorila s igračem manje, ali bili smo pametni i strpljivi. Sada moramo nastaviti s radom i ne popuštati. U pozitivnom smo periodu, a pobjede svakako pomažu.

Mancini: Čestitam Sampu i Siniši na sjajnom radu, da odmah budemo na čisto. Impresionirala me klasa i karakter Shaqirija i drago mi je da su i on i Podolski odigrali odličnu utakmicu. Mislim da se može bolje, ako smo kompaktni možemo igrati još kvalitetnije. Kako? Poboljšati protok lopte, igrati visoko sa sigurnošću u sebe. Moramo napredovati u fazi obrane i kada to budemo postigli onda ćemo si moći dopustiti poneku protivničku kontru kada igramo visoko, što smo trebali igrati u Empoliju. Mladi? Bonazzoli i Puscas bi mogli dobiti još prilike ako budu nastavili raditi kao sada. Kovačić? Mlad je i stoga nezreo, ali neviđen talent i zato od njega tražim puno, jer to je normalno kada imaš nekoga tko radi razliku na terenu.
Odgovori