full screen background image

Mancini: Još ne možemo razmišljati više od jedne utakmice unaprijed

Mancini: Još ne možemo razmišljati više od jedne utakmice unaprijed

Uoči utakmice 19. kola Serie A između Empolija i Intera press konferenciju je održao Roberto Mancini…

Koliku opasnost krije Empoli?

Odlična momčad, sjajan trener, puno mladih, ali i s nešto iskusnih igrača. U Empoliju je tradicionalno teško pobijediti i Inter mora biti pažljiv, gotovo savršen. Odlično su postavljeni.

Što nam o Interu moraju reći tri sljedeće utakmice?

Nismo još u mogućnosti misliti toliko unaprijed. Sada možemo razmišljati samo o Empoliju, a tek onda o Kupu, pa tek onda o Torinu.

Hoćeš li potvrditi obranu kao protiv Genoe?

Sutra ujutro ću odlučiti, ali s obzirom da imamo i Ranocchiju ne mogu pogriješiti.

Puno razgovaraš sa Kovačićem, želiš nešto više od njega?

Kako znaš, skrivaš li se iza stabla na našim treninzima (smijeh). Premalo je dao dosada s obzirom na svoje kvalitete i kako se bude razvijao davati će više. Već danas može biti presudan u svakoj utakmici, ali treba se poboljšati u određenim djelovima terena i na određenim pozicijama. Zato je potreban razgovor, a vidim kako je svakim danom sve bolji.

Koliko minuta ima sada Shaqiri, valjda više od tri-četiri?

Da, dobro je radio cijeli tjedan, ali sigurno ne može još igrati cijelu utakmicu.

Novosti s M’Vilom i Osvaldom?

Što se tiče M’Vile shvaćam da igrač želi više igrati. Ja mu to sada ne mogu garantirati i u redu je da traži druga rješenja gdje će moći stalno igrati. Osvaldo trenira s osobnim trenerom i vidjeti ćemo sljedećih dana.

Ti si majstor preokreta, kako bi rangirao ovaj ako se plasirate u Ligu prvaka?

Nisam o tome razmišljao na taj način. Svaka je situacija priča za sebe, a ova je možda najteža. Nastojati ćemo biti koncentrirani. Zaostajemo i ne možemo na silu, bitno je ostati jedinstveni i skupljati bodove. Na kraju ćemo vidjeti.

Jeli obrana jedina dvojba za sutra?

Ne, imam ih još. Jedan u veznom redu i jedan od četvorice naprijed. Samo je vratar siguran (smijeh).

Ako Ranocchia ostane na klupi jeli to zato što su se uigrali parovi ili zato jer je predobar?

Istina, jako je dobar momak. Ponekad na terenu bi trebao biti drugačiji. Što budemo išli dalje to će igrači moći više igrati. Kada dobiješ identitet momčadi i promijeniš jednog ili dva igrača nema puno razlike. Stoga Ranocchia može biti i na klupi.

Gdje vidiš Hernanesa s obzirom da si rekao kako može igrati u sredini, a piše se da Inter traži igrače za tu poziciju?

Može igrati sve od veznog reda, krila ili polušpica. No nije u top formi, ima mali problem koji ga spriječava u tome. Kada bude 100% moći će igrati u sredini, sada je korisniji naprijed.

Ako Osvaldo zatraži odlazak u Juventus?

Nismo razgovarali, nadam se samo da će se sve riješiti za njegovo dobro.

Ima li nešto što ti daje nadu za trećim mjestom?

Samo svakodnevni rad. Vidim da je sve bolje, momčad zaista vjeruje u sebe. Prije rezultati nisu bili odraz stvarne kvalitete i zbog toga se nadam i imam dobar osjećaj. Možda i ne uspijemo, ali sve je na nama.

Hoće li se Palacija trebati dozirati nakon liječničkog mišljenja?

Ne, na potpunom je raspolaganju. Ali uz toliki broj utakmica može se naći i na klupi koji put. Podolski i Shaqiri su alternative.

Zašto Osvaldu Inter nije najbolja opcija i što misliš o polemikama oko zaleđa?

Najveći je to problem za suce, jer ako je igrač u zaleđu u zaleđu je. Tehnologija bi pomogla. Za Osvalda se radi o internim stvarima i ne bi bilo korektno o tome pričati.
3 thoughts on “Mancini: Još ne možemo razmišljati više od jedne utakmice unaprijed

 1. J.Zanetti4

  Mancini: “Ranocchia je jako dobar momak. Ponekad na terenu bi trebao biti drugačiji”

  Molim te Mancini, ostavi Ranocchiju na klupi, tu je puno korisniji…

  Zna se šta je pravi ŠTOPER !! Čvrst, borben, bezobrazan, agresivan, strah za napadače (Materazzi, Lucio, Cordoba, Samuel)

  Campagnaro sa 34 god ima veću dozu srčanosti od retardiranog amatera Ranocchije

 2. nraguz

  Materazzi je bio dobar stoper, točka. Nikako među ostale koji su nabrojeni. Jednom mi je jedan prijatelj koji se razumije u nogomet rekao: “Dok vam je Materazzi u prvih 11 ništa nećete napraviti u Europi.” Tako je i bilo…

  1. J.Zanetti4

   povlačio sam paralelu izmedju jednog mekušca i finog momka na terenu Ranocchije sa štoperima koje odlikuje agresivnost i borbenost (nisam govorio o klasi)

   muka mi je gledati kako protivnički napadači nemaju strah od Ranocchije i bez imalo dvojbi ulaze u duele sa njim. Vrte ga ko na rinfišpilu. Kada si zadnji put video da Ranocchija napravi jedan agresivni klizeći start na loptu?? to je bila svakodnevnica kod gore nabrojanih štopera… Lopta je mogla proći, ali igrač ne! Napadači su bili pretučeni u svakoj utakmici… Koliko brutalnih startova Materazzija, koliko agresivnih uklizavanja Cordobe, koliko laktova Samuela… To su štoperi, dok Ranocchia zeli da glumi nevinašce i elegantnog igrača… To može u tenisu ili odbojci… Zato me i ne čudi rečenica Mancinija koju sam izdvojio u prošlom komentaru

Odgovori