full screen background image

Shaqiri: Mancio me uvjerio u Inter

Shaqiri: Mancio me uvjerio u Inter

Nakon Lukasa Podolskog Inter je danas predstavio Xherdana Shaqirija…

Kako to da si izabrao Inter? Tvoja je želja odmah bila jasna.

Imao sam drugih ponuda, ali želio sam samo jedno. Trener mi je predstavio projekt, njegove su me riječi uvjerile i želim pomoći klubu da se vrati na visoku razinu. Bez obzira na druge prilike želio sam samo Inter.

Dok čekaš debi kako ti se činio San Siro?

Dojmili su me se prvo navijači koji su me dočekali u zračnoj luci, to je nešto jedinstveno što nikada neću zaboraviti. Sjećam se i prvih koraka s trenerom i suigračima. Jedva čekam zaigrati.

Što si naučio od Riberyja i Robbena?

Mislim da je svaki igrač različit i ne volim usporedbe iako sam u Bayernu igrao s velikim igračima. Ono što sam naučio od njih zadržati ću za sebe i probati staviti u praksu ovdje u Interu nadajući se da ćemo svi zajedno osvajati trofeje.

U Bayernu si izgubio osmijeh?

Svi znaju da nisam bio presretan. Želim igrati i samo tako mogu biti sretan. Imam glad za pobjedama i želim to raditi s Interom. Dojmovi su odlični, siguran sam da ćemo se vratiti na najvišu razinu.

Koliko si bio blizu Juventusa i koliko je blizu treće mjesto?

Čitajući novine izgleda da sam kontaktirao s mnogim klubovima, ali moj je brat puno radio. Juventus je bila jedna od opcija no ja sam želio samo Inter i mislim da je treće mjesto realna mogućnost.

Jesi li se raspitao o Interu prije razgovora s Mancinijem?

Nije bilo potrebe, svatko zna što je Inter i za njega govori njegova povijest. Inter je osvojio sve i ovdje su igrali najveći igrači. Moj brat ima sjajan odnos s Ausiliom tako da nije bilo nikakvih problema.

Misliš li da će biti više albanskih navijača na stadionu tvojim dolaskom, te koliko si spreman?

Znam da ima puno albanskih navijača Intera. Ja sam rođen na Kosovu, blizancu Albanije. No nisu samo Albanci navijači Intera, poznato je da ih Inter ima svugdje u svijetu. Što se spreme tiče cijeli tjedan radim s momčadi i nadam se da ću igrati, imam dobar osjećaj.

Kako se misliš suočiti s kompliciranim prvenstvom kao što je talijansko?

Ne možeš u nogometu raditi osobne planove, svi izlazimo na teren dati maksimum i pobijediti. Mi smo Inter i moramo stalno davati sve od sebe. Želim biti u pobjedničkom klubu i neće uvijek biti lako, ali probati ćemo.

Jeli ti Rummenigge pričao o Interu?

Ne, nije bilo potrebe s njim razgovarati. Inter znaju svi, ja sam ga jasno želio i želim na vrh u ovom dresu.

Prije nego si se odlučio jesi li pričao s Guardiolom i koja je razlika između Meazze i Allianza?

Malo sam pričao s trenerom, jer znali su da želim mijenjati klub. Stadioni su različiti: San Siro je prekrasan, ali u Italiji je malo navijača. Nadam se da se to može promijeniti lijepim nogometom.

Navijači su na sve načine pokazali entuzijazam tvojim dolaskom? Što te privlači u talijanskom nogometu?

Ausilio mi je sve ispričao, a i sam sam se uvjerio protiv Genoe. U Italiji se ne zabija koliko u Bundesligi, ali mi želimo igrati nogomet za gol više.

Unatoč mnogim ponudama što te uvjerilo da izabereš Inter? S obzirom da talijanski nogomet ne prolazi dobro razdoblje.

Mislim da igrač kada bira klub gleda i trud koji je neki klub uložio da ga dovede.

Krilni napadač ili polušpic u 4-2-3-1?

U Bayernu sam pokazao da mogu igrati bilo što, na Manciniju je da odluči što je najbolje za mene. Osobno preferiram polušpicu, ali sve je odlično.
2 thoughts on “Shaqiri: Mancio me uvjerio u Inter

  1. J.Zanetti4

    ono što sam ja primetio, na svakoj slici i na svakom druzenju Poldi i Shaq su zajedno 🙂
    Nadam se da će odlično saradjivati i na terenu, nije bitno koju poziciju preferiraju, kod nas su došli da igraju krila i to im je Mancini jasno stavio do znanja…

    Jedva cekam subotu i gostovanje u Empoliju 😀

Odgovori