full screen background image

Mancini: Zadovoljan rezultatom

Mancini: Zadovoljan rezultatom

Nakon pobjede Intera nad Genoom u 18. kolu Serie A izjave su dali Anderson Hernanes, Mauro Icardi, Rodrigo Palacio, Marco Andreolli i Roberto Mancini…

Hernanes: Ova nam pobjeda puno znači, jer smo prolazili posebno razdoblje. Nedostajali su nam rezultati. Ovo je dobar znak, biti će još bodova. Svakako moramo vjerovati da možemo do trećeg mjesta, ima još vremena. Pričekajmo da gledamo tablicu, momčad je jaka i moramo pokazati svoj potencijal. Pobjeda će nam dati još više samopouzdanja, sada moramo naći kontinuitet i slijediti trenera. Nadamo se da će 2015. biti važna za nas i da je ova pobjeda indikacija toga. Meni još nedostaje da budem potpuno spreman. Nisam igrao dva mjeseca, ali radim naporno kako bih bio pravi.

Icardi: Kada mi lopta dođe na glavu, jednostavno moram zabiti. Moramo ovako nastaviti. Protiv Juventusa smo igrali odlično drugo poluvrijeme, moramo igrati cijelu utakmicu tako. Stigli su igrači koji znaju dodati sjajnu loptu, nadam se zabiti još 10 golova i više. Stigli su Podolski i Shaqiri i naprijed smo svi sada brzi. Moramo dati sve od sebe da se San Siro uvijek veseli.

Palacio: Najvažnije je da smo dobili, ne tko zabija. Bodovi su bitni. Igrati s kvalitetnim igračima sve olakšava, jer znaš da će lopta doći kada se otvoriš. Moramo nastaviti ovim putem. Moramo imati više kontinuiteta unutar jedne utakmice, jer i danas smo u drugom poluvremenu patili. Sada moramo u Empoli po pobjedu kako bismo nastavili svoj put.

Andreolli: Nositi kapetansku traku na San Siru za mene je ostvarenje sna. Naišli smo na ekipu koja igra dobro, jako agresivno i koja puno trči. Meni i Nemanji nije bilo lako, ali dovoljno smo iskusni, posebno on, pa nije bilo velikih problema. Brzo smo zabili i to nam je olakšalo utakmicu, no u nogometu stalno moraš biti koncentriran, a 2:1 to dokazuje. U ovoj smo utakmici morali pokazati i psihološki napredak, jer kod nesretnih situacija u prethodnim utakmicama brzo nam je padao moral. Ali kada je stav ispravan uvijek izlazimo s pozitivnim rezultatom. Na tome moramo još raditi. Uvijek moramo počinjati kao danas. Ako se svi dobro pripremamo postoji zdrava konkurencija za svaku poziciju što je prednost za svih. Kada se nosi ovaj dres svatko se mora osjećati prvotimcem.

Mancini: Zadovoljan sam rezultatom i prvim poluvremenom, ali ne i drugim. Ipak, to je razumljivo i mogli smo to spriječiti. Imali smo puno napadački orijentiranih igrača, a nije svak u top formi. Podolski je uvijek igrao u ulozi kao danas. Za Hernanesa je ovo bilo nešto novo, ali ima sve da igra iza špice, a Palacio može odlično igrati što je igrao danas. Naša je ideja bila visoki presing, ali u drugom poluvremenu smo pali fizički i nismo to više mogli raditi. Guarin? Ima predispozicije za srednji red, ima određene karakteristike i nije lako, ali mislim da može ovo igrati. Jeli Hernanes druga opcija za tu poziciju? Moraš imati glavu za to igrati, pogledajte Pirla i Verrattija. Stoga mislim da Hernanes to sigurno može. Momci rade jako dobro, ali jedna pobjeda ne može promijeniti naš put. Treba nam još vremena i to je normalno. Danas je bilo bitno pobijediti i igrati dobro u ovoj formaciji. Ako budemo fizički jači moći ćemo stalno igrati ovako.
Odgovori