full screen background image

Mancini: Moramo igrati jednako svih 90 minuta

Mancini: Moramo igrati jednako svih 90 minuta

Nakon povratka “pazza Intera”, kako pišu talijanski mediji izjave su dali Mateo Kovačić, Federico Bonazzoli, Juan Jesus, Danilo D’Ambrosio i Roberto Mancini…

Kovačić: Moj najljepši gol, ali žao nam je što nismo dobili. Nismo zadovoljni jer smo pogriješili kod njihovih golova, ali smo bili pravi u želji da preokrenemo. Nedostajao nam je bezobrazluk, oni su bolje ušli u utakmicu. Nedostaje nam kontinuitet, ali radimo s trenerom i siguran sam da ćemo biti bolji. Moja uloga? Radim što trener od mene traži, pratim ono što mi govori. Siguran sam da će on uvijek znati što je najbolje za mene.

Bonazzoli: Ni ja nisam vjerovao da ću izvoditi slobodne udarce. Nastojao sam je poslati u šesnaesterac i zabili smo. Trener mi stalno daje velike prilike. Igrati za Inter je san i na meni je da na terenu vratim za takvo povjerenje. Posvećuje puno vremena napadačima i sve sam bolji samo zahvaljujući njemu. Smatram se devetkom, ali za Inter bih igrao i beka. Može se računati na Interovu Primaveru.

Juan: U prvo smo poluvrijeme ušli s krivim stavom, ali u nastavku smo okrenuli utakmicu zahvaljujući trenerovim riječima u pauzi. Moramo imati stav kao u drugom poluvremenu svih 90 minuta i dati kontinuitet pozitivnim stvarima koje radimo. Kroz tjedan smo dobro radili i trener je bio zadovoljan, ali moramo biti bolji i eliminirati greške. Sada moramo napuniti baterije i koncentrirati se na Juventus.

D’Ambrosio: Kako je utakmica krenula remi je ispravan rezultat. Što se mene tiče, normalno je da svaki igrač traži povjerenje od trenera. Lazio je dobro kontrolirao loptu i kretao u kontru. Ali odigrali smo veliko drugo poluvrijeme i karakterom okrenuli rezultat. Imamo još puno utakmica i prilika da se popnemo na tablici, pokušavati ćemo sve do kraja.

Mancini: Svaki dan treniram ovu momčad i smatram da ono iz prvog poluvremena može biti dobro rješenje. Primiti gol nakon dvije minute mijenja ti program, jer Lazio je momčad koja odlično igra na kontre. Nije bitna postava, jer sve se promijenilo nakon tog gola. Zbog toga smo imali velikih problema. U nastavku smo reagirali, ali nije pitanje formacije. Radili smo greške, radimo dva koraka naprijed, pa jedan natrag. Nisam ni mislio da ću sve promijeniti u mjesec dana. Treba vremena i moramo se poboljšati u puno stvari. Pritisak San Sira? Strah postoji, posebno kada stvari krenu loše. Trebamo i to nadići, ali uspjeti ćemo. Nastaviti ćemo griješiti, ali nadam se sve manje i manje. Lennon? Nismo nikada o njemu pričali. Nije na našoj listi, ali vjerojatno ćemo dovesti neke igrače. Gdje trebamo pojačanja? Momčad mora nastaviti raditi bez obzira na eventualne prinove. Moramo naći kontinuitet svih 90 minuta, a to se može samo radom. Ako dođu pojačanja tim bolje, ali mi moramo misliti kako biti bolji. Kovačić? Sve je bolji jer je to momak koji ima kvalitetu. Svakim danom će biti još bolji. Ne vjerujem da je to moja zasluga već prirodan tijek za igrača kao što je on.
One thought on “Mancini: Moramo igrati jednako svih 90 minuta

  1. nraguz

    “Formacija nije bitna”, “nisam mislio sve promijeniti u mjesec dana” – Prve obrambene izjave Mancinija otkad je došao, što znači da misli kako je pogriješio (barem moje tumačenje).
    A uvjeren sam da nikada više nećemo vidjeti dva beka na istoj strani.
    A Kovin najljepši gol meni je i dalje onaj lob protiv Stjarnana.

    Pošto ćemo vjerojatno pofumat od Juventusa, ciao, ciao 3. mjesto (velika je razlika 7 i 9 bodova zaostatka).

Odgovori