full screen background image

Mancini: Ne zanimaju me financije, trebamo igrače

Mancini: Ne zanimaju me financije, trebamo igrače

Roberto Mancini je jučer održao press konferenciju uoči današnjeg susreta 15. kola Serie A između Chieva i Intera. Izdvajamo najzanimljivije…

Kakvu reakciju želiš vidjeti sutra u Veroni?

Dopustite mi da se prvo vratim na Europsku ligu, jer želim čestitati još jednom svim igračima na vrlo dobroj predstavi. Sutra nas čeka teška utakmica, ali očekujem nastavak našeg rasta. Izgubili smo protiv Udinesea, ali put je ispravan. Biti ćemo dobri u budućnosti, moramo napraviti nešto posebno i nastaviti tako.

Što mora Inter dati da bi postigao rezultat?

Kontrolirati utakmicu, biti mirni. Sada kada smo već nešto vremena zajedno igrači imaju što za raditi. Pružiti ćemo zadovoljstvo, iako svakako imamo ograničenja. Upravo se tu traže promjene i zato se događaju ovakve epizode. Trebamo reagirati i siguran sam da hoćemo.

Kako je Hernanes?

Iskusan je i kvalitetan igrač, ali nije spreman i ne smijemo riskirati da ga izgubimo na dulje vrijeme. Svi moraju dati puno, više nego su pokazali do sada.

Jonathan?

Nema ga, nije spreman. O njemu ćemo nakon Božića.

Što se očekuje od sljedećeg prijelaznog roka?

Mene financije ne zanimaju. Ja mislim na momčad i tu sigurno nešto moramo napraviti. Netko će doći, ne znam tko, ali klub će dovesti igrače.

Koji će biti Sylvinhovi zadaci?

Ne može igrati (smijeh). Mlad je, zajedno smo radili u Manchesteru. Igrao je u velikim klubovima i biti će od velike pomoći.

Kako je Palacio? Jeli radio po posebnom programu?

Ima problem još od SP-a, nije 100%. Zahvaljujem mu se što je stalno na raspolaganju. Da imamo više igrača naprijed vjerojatno ne bi igrao. Nadam se da će se potpuno oporaviti za vrijeme praznika. U svakom slučaju imamo dosta igrača koji mogu zabiti, a događa se da napadači ne zabijaju.

Gledajući tablicu, jeli sutrašnja utakmica svojevrsno finale?

Moramo skupljati bodove, nastaviti s našom idejom nogometa kako bismo bili u liniji s projektom. Nešto moramo promijeniti to je sigurno. Ne mogu se osvajati trofeji uz lošu igru bez ideje. To ne. Neće ovo biti lagana utakmica. Chievo je u pozitivnoj seriji, ali ipak će sve ovisiti o nama.

Osjećaš li predaju kod svojih igrača? Kovačić nakon Udinesea…

Kovačić je rekao određene stvari, iskren je i govori ono što misli. Meni se to sviđa.

Hoćeš li inzistirati na određenoj formaciji?

Nakon 10 minuta drugog poluvremena protiv Udinesea, linije su se previše udaljile. Inter mora biti hrabar, napadati i ostajati visoko u pritisku na protivnika. Ono što je bitno je pristup. Igraču se može promijeniti pozicija, ali to ništa ne znači.

Guarin i Icardi bi mogli otići? Kako bi ti na to reagirao?

Ne vjerujem. Naprotiv, moramo dovesti još neke igrače koji nam nedostaju. Siguran sam da ćemo se boriti za Ligu prvaka.

U iščekivanju ždrijeba Europske lige koje momčadi bi želio izbjeći? Villareal i Liverpool bi u tebi probudili želju za osvetom.

Kada tražiš osvetu često opet izgubiš. Možemo izvući jakog protivnika, ali svi bi se oni trebali bojati Intera. Ima puno do veljače i moja momčad može biti samo bolja.

Zbog čega misliš da će se Inter boriti za Ligu prvaka?

Prvi put u karijeri igrači tako brzo prihvaćaju ono što radim. Zato sam siguran da ćemo se boriti za treće mjesto i za naslov u Europskoj ligi. Svlačionica nikada ne smije biti utučena, mora uvijek biti vesela. To je baza za dobar rad.
Odgovori