full screen background image

Oriali: S ovom bodovnom razlikom smo mirni

Gabriele Oriali jučer je u Appiano Gentileu dao intervju Mediasetu.

Može li se reći kako su se vratili dani koji će se u Milanu pamtiti po nogometu?

Da, iako ja niti Juventus ne isključujem sve dok postoji matematička šansa. Prema posljednjim nastupima doduše čini se kako će ipak odlučivati Milan i Inter.

Ovaj duel straši Inter?

Da vam budem iskren, s pet utakmica prije kraja i sedam bodova više preferiram našu poziciju. S tom razlikom smo mirni.

Već je započeo verbalni duel Berlusconija i Morattija?

Ako je Adriano Galliani na strani Berlusconija, ja sam sigurno na Morattijevoj. Kada bismo vidjeli koliko je Milanu suđeno penala, bio bi to rekord što pokazuju statistike objavljene ovih dana. Bez obzira na to imamo sedam bodova više i to je pravo stanje dvaju momčadi. Svjesni smo da je Milan sjajna momčad koja u posljednje vrijeme igra odlično, ali smo mirni. Znali smo i prije Napolija kako moramo paziti.

Nakon svakog poraza ove sezone reakcija je bila odlična. No ovaj put protiv Lazija neće biti Stankovića i Balotellija?

U posljednje vrijeme smo izgubili bodove što su naši protivnici iskoristili. Istina je da smo nakon svakog poraza igrali odlično, ali sada će nam nedostajati nekoliko važnih igrača. No siguran sam kako će oni koji ih zamijene dati sve od sebe kako bismo pobijedili. Žao nam je zbog poraza u Napoliju, prema nama nezasluženog, ali i zbog izbivanja Balotellija. Mislim da bi ga se trebalo štititi kao sve napadače, no njemu se radi baš suprotno.

Mourinho je i prije utakmice rekao kako će Mario dobiti žuti karton?

Da, to sam rekao i ja četvrtom sucu. Maria izazivaju od prve minute. Znaju da je mlad i neiskusan i da tako reagira. Mislim da ga se treba zaštititi.

Što kažete na slučaj Ibrahimovića?

Ne postoji slučaj da vam budem iskren. Ja se nadam da će Ibrahimović sezonu završiti s osvojenim prvenstvom i nagradom za najboljeg strijelca. To nije isto kao Zlatna lopta, ali na dobrom je putu.

Jeste li razgovarali s Ibrahimovićem?

Da, čak i prije nekoliko minuta.

Jeli miran?

Apsolutno, mora samo skupiti energiju za završnicu prvenstva.

Interov projekt za sljedeću sezonu je spreman?

Mogu vam samo reći kako ima malo ideja i one su… konfuzne (smijeh). Šalu na stranu, postoje ideje, ali još smo uvijek svi usredotočeni na ono što moramo napraviti u ovoj sezoni.
Odgovori