full screen background image

Mancini: Dobro smo se kretali, bit ćemo još bolji

Mancini: Dobro smo se kretali, bit ćemo još bolji

Nakon remija u derbyju izjave su dali Joel Obi, Zdravko Kuzmanović, Juan Jesus i Roberto Mancini…

Obi: Sretan sam zbog gola. Željeli smo pobjedu, ali izašao je remi i svejedno smo zadovoljni. Radili smo u tjednu, trener me je isprobao, ali svi smo bili spremni za igrati. Trener ima ideje koje nam zaista mogu donjeti puno. Imamo više rješenja u ovakvoj formaciji, a nama veznjacima ima više alternativa.

Kuzmanović: Svi smo bili koncentrirani i moramo biti zadovoljni predstavom. Trener od nas traži da budemo okomiti, maksimalno dva dodira i riješiti se lopte. Morali smo igrati uski 4-3-3. Guarin i Obi? Bili su dobri. U prvom smo poluvremenu dobro igrali, ali oni su zabili. Sretan sam zbog Obijevog gola. Sada se okrećemo Europskoj ligi, moramo pobijediti.

Juan: Udarac? Sve u redu, sutra ću već biti dobro. Mislim da smo više zaslužili pobjedu. Oni su u prvom poluvremenu složili samo jednu akciju iz koje su zabili, ali mi smo igrali bolje. U drugom smo igrali slabije, ali stvorili više i nedostajao je samo taj drugi pogodak. Nova obrana je djelovala dobro, jasno je da imamo poteškoće u kretanju, ali trener će nam to vrlo brzo pokazati i biti ćemo mirni. Ja moram biti još bolji, imam puno toga za naučiti kako ne bih napravio niti jednu pogrešku. U četvrtak moramo dobiti utakmicu kako bi mirno završili fazu po skupinama.

Mancini: Derbyji su uvijek teške utakmice, tako je bilo i danas. Jako sam zadovoljan kako se momčad kretala. Promijenili smo sustav koji je bio na mjestu godinu i pol dana i nije moglo biti jednostavno. Zadovoljan sam svima. Nisam mislio da ću u pet dana sve promijeniti, normalno je da na početku ima poteškoća. Treće mjesto? Daleko smo, ali rano je za gledati tablicu. Naš cilj je dobiti što više utakmica, i onda kada nismo 100%. Nedostaje režiser? Imali smo problema zbog reprezentacija i ozljeda, nisam stigao sve dobro upoznati. M’Vila je igrač koji može pokriti tu poziciju, jer je kvalitetan, ali nije u najboljoj formi. Isto je s Hernanesom. Imali smo problema i s trojicom naprijed, ali sve je to razumljivo. Puno su se trošili u defanzivnoj fazi, moraju se naučiti bolje kretati. Sve će to doći s radom. Koliko će trebati za uigravanje nove obrane? Trebati će, ali sve su to igrači koji tako igraju sa svojim reprezentacijama. Sigurno je kako moramo biti bolji. Kovačić? Mlad je igrač i ne smijemo mu nabijati pritisak. Normalno je da prolazi teške trenutke, sve je to bitno za razvoj. Mora raditi, ali Mateo je mlad i može igrati na više pozicija. Ima potrebne kvalitete, ali mora još puno učiti, a za to treba vremena. Guarin? Zadovoljan sam njegovom predstavom. Dosta smo puta izgubili loptu kada smo se dodavali i to se ne smije događati. Biti ćemo bolji i u tom pogledu.
Odgovori