full screen background image

Mazzarri: Mi smo Inter i tako moramo razmišljati

Mazzarri: Mi smo Inter i tako moramo razmišljati

Uoči utakmice 10. kola Serie A između Parme i Intera ponovno je došao red na Waltera Mazzarrija za press konferenciju. Izdvajamo najzanimljivije…

Teška utakmica protiv protivnika koji ima manje bodova nego zaslužuje?

Slažem se, pogledao sam nekoliko njihovih utakmica. Parma je dobra momčad i kada igraš kod njih onda je još teže. Ali vjerujem u našu snagu i ono što smo radili posljednje tri utakmice.

Što želiš vidjeti u Parmi?

Poštovanje prema protivniku. Poboljšati mentalitet, odnosno krenuti s pravim stavom. Igrati snažno bez lopte, a s loptom pokazati našu igru. Cassano? U formi je i znamo što kao takav može. Ali čitava je momčad dobra, posebno kod kuće. Ali mi smo Inter i moramo razmišljati kao Inter. Ako budemo pravi napraviti ćemo pravi rezultat.

Zvižduci se nastavljaju, jesi li razmišljao što možeš napraviti da to promijeniš?

Ne brojim ih, mislim samo na momčad i da vanjski čimbenici ne utječu na njih. Svatko može raditi što želi, a mi smo profesionalci i moramo dati sve za ove boje. Više to neću ponavljati.

Ozljeđeni i problem Palacija?

Na teren mogu samo potpuno spremni. Ne znam hože li Hernanes biti spreman i koliko, a Campagnara sigurno neće biti. Kada se igrač tri-četiri puta nađe u velikoj prilici znači da igra dobro. Možda Palacio nije lucidan i puno je razloga za to, ali svi napadači imaju takav period. On mora ostati miran i samo nastaviti svojim putem, a golovi će doći. Istu situaciju sam prolazio s Cavanijem. Ostao je miran i ubrzo je nastavio trpati. No važnije od svega je da momčad pobjeđuje.

Kada ćemo vidjeti Puscasa i Bonazzolija i zašto se Dodo ne snalazi?

Prva dvojica su jako zanimljivi i od ljeta su strašno napredovali. No znate što znači debitirati u ovom dresu. Inter treba dovršene igrače u situacijama kada se bori za bodove. Icardi i Palacio sigurno imaju prednost, ali i dva juniora će dobiti svoju priliku. Držim ih na žeravi… Dodoa nisam imao priliku odmoriti zbog ozljeda na bočnim pozicijama. Moderan nogomet zahtjeva visoki ritam i stoga je normalno da mu nedostaje lucidnosti. To je jedini problem s njim, treba odmor, a ja mu ga trenutno ne mogu dati.

Bod ste od Lige prvaka, hoće li doći treća uzastopna pobjeda?

Ovi momci stalno žele napredovati, oscilacije su plod nejednakog stava u svakoj utakmici. Ako dobijemo kontinuitet u tome doći će i kontinuitet rezultata. Nismo gledali tablicu nakon dva poraza pa je ne gledamo ni sada. Znamo samo da imamo Parmu pa Saint Etienne.

Hoćemo li vidjeti Kuzmanovića od početka?

Da, bio je dobar i svjež je. Moram još vidjeti što je s Hernanesom, jer on će biti u prednosti ako je dobro. Moram misliti i na tri zamjene. Zbog nastupa u srijedu Kuz je sigurno kandidat za sutra.

Lani je bilo manje utakmica i manje povreda, jeli to povezano?

Ne razmišljam, jer nikada nisam imao puno povrijeđenih u karijeri. Ovaj su put mnogi došli sa SP-a i nisu regularno trenirali. Osvaldo i Nagatomo su se ozljedili s reprezentacijama. Koljena D’Ambrosija i M’Vile nemaju veze s treninzima, jedino je Jonathanova ozljeda možda u kontekstu pitanja. Mislim da je ipak slučajnost.

Koji je bio ključ za reakciju nakon Firenze?

Imali smo pauzu i mnogi su imali vremena za kvalitetan rad. Ponajviše Hernanes. Uz to smo ispravili što nije valjalo, a momci su bili i dodatno motivirani da isprave negativne predstave. Kasnije su se i detalji poklopili u našu korist.

Pravo iznenađenje sezone je Juan Jesus?

Istina, ali lani sam mu rekao da ako tako nastavi da će doći do reprezentacije. Ispravio je sitne greške koje je radio lani. Uz to ima fizičke predispozicije da može stalno igrati, ne treba mu odmor, a to nam je jako bitno.

Može li Osvaldo biti spreman za četvrtak?

Postoje indikacije da bi mogao igrati protiv Saint Etiennea, kao i Nagatomo. Ali sada mislimo na Parmu, a onda ćemo dalje.
3 thoughts on “Mazzarri: Mi smo Inter i tako moramo razmišljati

  1. J.Zanetti4

    ovo je jedinstvena prilika da Mazzarri prvi put upise 3 uzastopne pobede na klupi Intera
    Parma ima mnoge probleme i zadnji su na tabeli… ako to ne iskoristi onda ne znam kada ce ostvariti 3 vezane pobede

Odgovori