full screen background image

Inter D2D – 25.09.2014., Gubitak 85 milijuna

Inter D2D – 25.09.2014., Gubitak 85 milijuna

Jučer je u Interu bio vrlo intenzivan dan unatoč danu odmora za igrače…

GODINA S GUBITKOM OD 85 MILIJUNA EURA

Jučer je u Milanu održan sastanak Upravnog odbora Intera. Osnovna tema bila je odobrenje budžeta iz sezone 2013/14. Prva godina Ericka Thohira završila je gubitkom od 85 milijuna eura. Iako su troškovi uvelike smanjeni, izostanak iz europskih natjecanja jednako je tako utjecalo na prihode, te je završna bilanca debelo u crvenom. Odbor je prihvatio budžet, ali UEFA nije baš presretna. Naime, predstavnici Intera pozvani su u Ženevu u studenome kako bi objasnili što su napravili po pitanju financija, jer gubitak od 85 milijuna eura daleko je od parametara financijskog fair playa (minus od 45 milijuna dozvoljen). Ne uspiju li dokazati kako je nešto napravljeno po tom pitanju slijediti će sankcije UEFA-e.

Erick Thohir uvjeren je međutim kako će već sljedeća godina biti daleko bolja, a uz plasman u Ligu prvaka Inter bi možda mogao poslovati s profitom. Naime, u klupsku kasu tek se trebaju sliti prihodi od novog marketinškog ugovora s Infrontom, te novoihsponzorskih ugovora s Nikeom i Pirellijem. Stoga u Ženevi ne bi trebalo biti problema ako pitate Thohira.

POVIJESNI SASTANAK INTERA I MILANA

Tako su jučerašnji ručak Barbare Berlusconi i Ericka Thohira okarakterizirali talijanski mediji. Tema, jasno, stadion. “Sastao sam se s Barbarom Berlusconi na temu stadiona. Bio je to vrlo ugodan sastanak i sigurno ćemo se još nalaziti kako bi još dublje ušli u tu temu” – riječi su predsjednika Intera nakon sastanka. Barbara Berlusconi je rekla: “Sastanak je bio pozitivan i konstruktivan. Bitno je da se nalazimo kako bismo zajedno rukovodili pitanjem stadiona. Razgovarali smo i o stajalištima dvaju klubova o nogometu općenito.”

RAZIŠLI SE INTER I IVAN CORDOBA

Iako još od kraja prošle sezone više ne obnaša funkciju Team Managera Ivan Cordoba od jučer ni službeno više nije član kluba. Inter je na svojoj web stranici objavio sporazumni raskid ugovora, te poželio Cordobi sve najbolje u budućnosti.
Odgovori