full screen background image

Moratti: Nisam želio napasti Juventus

Predsjednik Intera Massimo Moratti objasnio je razloge svog angažmana oko rasizma na račun Maria Balotellija. Naime, Juventusu je određena kazna jedne utakmice pred praznim tribinama, 3. svibnja protiv Leccea. Iz torinskog kluba uložili su žalbu, a predsjednik Coboli Gigli već se u nedjelju ispričao.
“Moje riječi u nedjelju nisu bile upućene Juventusu, već samo usmjeravanje kako bi se ovaj problem riješio. Nije istina da su naši odnosi s Juventusom napeti i ne kritiziram nikog zbog odluke da se žale na odluku nogometnog saveza. No moramo pronaći rješenje za ovakve stvari. Moje riječi nisu kritika Juventusu ili nekom drugom klubu. Ono što se dogodilo užasno je kao izolirani slučaj i mora postojati pravilo koje štiti onoga tko je napadnut. Nema svrhe pričati o mom napadu na Juventus, jer ja sam kritizirao sam slučaj. To što je Juventus bio naš protivnik taj dan čista je slučajnost.”
Potom je nastavio komentirati žalbu Juventusa: “Svaki klub radi akcije prema svojim uvjerenjima. Ja sam svoje rekao odmah, a tek poslije sam shvatio kako i klub ima svoja prava. Prekid utakmice? Da, to može biti jedna od solucija. Ako ne to, onda su bar mogli pozvati kapetane momčadi da smire i spriječe takve situacije. Ako vi kažete da je to osuda, to je osuda. Svaki klub ima pravo na svoje mišljenje. U slučaju kada su naši navijači vrijeđali Zoroa na utakmici s Messinom stali smo uz igrača.
Na kraju se osvrnuo na ponašanje Balotellija: “Ponašanje Balotellija i rasističko uzvikivanje dvije su različite, ali i iste stvari. Igrač može svojim ponašanjem izazvati simpatije ili antipatije, ali rasističko vrijeđanje je sasvim nešto drugo.”
2 thoughts on “Moratti: Nisam želio napasti Juventus

 1. nraguz

  Gigli je vec odgovorio: “Kaznu moramo dobiti, jer ono sto se dogodilo je za svaku osudu. S druge strane, nase je pravo da se zalimo, bilo bi glupo da se ne zalimo, jer smatramo da kazna nije primjerena. Nije klub 100% kriv da ga se tako kaznjava. Ako zalba prodje, prodje, a ako ne to je isto sasvim u redu, jer vec sam rekao kako kaznu svakako zasluzujemo i od toga ne bjezimo.”

  Upleo se i Platini, rjecima i pustim obecanjima, a kako drugacije: “Ako se ovo bude ponavljalo utakmica ce se odmah prekinuti.”
  A ja bih rekao: Da moj Michel, uvijek sljedeci put… Glavno da ti sjedis po lozama, uzimas milijune i boli te kurac.

  Ranieri je takodjer komentirao: “Nisam bio svjestan da se to dogadja. Da jesam, budite uvjereni da bih poslao Del Piera pod tribine. No ne slazem se s kaznom igranja pred praznim tribinama. To je slucaj jedne utakmice, ne radi se sustavno da bi se ovako kaznjavalo. Podrzavam Balotellija i suosjecam s njim, zao mi je stvarno. Radi se o losim stvarima koja u Italiji nazalost nisu strana. No smatram da Juventus ima pravo na zalbu i to podrzavam.”

  Zoro je takodjer komentirao: “Kako se sad osjecaju navijaci Intera koji su mene vrijedjali u dva navrata!?”

Odgovori