full screen background image

Sad je kasno da se kajem…

Trebalo mu je 11 godina. Toliko je prošlo od 26. travnja 1998. Na “Delle Alpi” je pet kola prije kraja prvenstva na noge Juventusu stigao Inter sa bodom zaostatka. Inter koji je bio u punom naletu, siguran da će prestići Juventus i osvojiti scudetto.
Ronaldo dribla u šesnaestercu, provlači loptu pokraj Iuliana, branič Juventusa mu ulazi u putanju. Jedanaesterac!!! Vraga, za Ceccarinija nije bio. Samo za njega… i za ponekog “slijepog” navijača Juventusa. Danas je za Sportmediaset Ceccarini rekao:
“Pogriješio sam, jedanaesterac na Ronaldu je bio čist. Bio sam tako blizu toga. Nisam ni sanjao da blizina događaju može biti hendikep. Nisam vidio dva koraka Iuliana, kada se sudario s Ronaldom činilo mi se da je Iuliano ukopan, da je u biti Ronaldo taj koji je napravio prekršaj. Ono zbog čega u košarci sviraju prekršaj u napadu. Nisam shvaćao zašto je jedan gospodin kao Gigi Simoni uletio u teren. Shvatio sam tek kada sam vidio snimku na TV-u. Ta me odluka obilježila, a ni mom tada 16-godišnjem sinu u školi nije bilo lako.”
Čak se i tadašnji direktor La Gazzette dello Sport, pokojni Candido Cannavo, inače veliki navijač Juventusa dan nakon utakmice usudio preko cijele naslovnice napisati: “SRAMOTA!” s podnaslovom “Naš nogomet treba dobro očistiti.”
Utakmica je završila pobjedom Juventusa 1:0, a prvenstvo njihovim trijumfom sa pet bodova viška. Nije samo taj izravni dvoboj bio upitan, čak je kolo prije toga Empoliju protiv Juventusa poništen čist pogodak (lopta iza crte više od pola metra) što bi oduzelo jos dva boda lideru. Pa zbrajajmo svi zajedno. No što bi bilo kad bi bilo…
Scudetto 2006. je zaslužen ako zbog ničeg, onda zbog ove utakmice.
6 thoughts on “Sad je kasno da se kajem…

 1. Dexter

  Pa naravno da je zaslužen! A krivci su se na kraju izvukli, jer nemojte misliti da je godina u Serie B i petogodišnja zabrana djelovanja u nogometu neka kazna. Nisu to kazne, to je ništa! Da je prvobitna kazna u obliku izgona u drugu ligu i -30 bodova ostala to bi već bilo nešto, jer se Juventus barem dvije sezone nebi vratio u elitni razred, pa ostali – propali. Što se Moggija, njegovog sina i ostatka mafijaške škvadre tiče mislim da svi skupa trebamo postavit samo jedno pitanje: Koliko je njih završilo u zatvoru? NITKO!!! A pazite, kad se sve zbroji radi se o prijevarama vrijednim stotine milijuna eura. I na kraju ti isti kriminalci dobijaju prostor u medijima gdje stavljaju pod upitnike Interove naslove! Ništa drugo nego sramota! Sramota za talijansko pravosuđe, ustavni poredak i državu!

  Uf… sorry društvo, svaki put kad se iznova svega sjetim skoči mi tlak.

 2. nercco

  BAS TAKO;SJECAM SE TE TEKME DOBRO I NIKADA JE ZABORAVIT NECU;JER DA SMO IH TADA PRESJEKLI;MISLIM DA BI SADA STAVLJALI 2 ZVJEZDICU IZNAD GRBA; NO STA JE TU JE NADAM SE DA CE DUGO ISPASTATI ZA SVE ONO STO SU CINILI GODINAMA:: VELIKI POZDRAV ZA SVE INTERISTE..

 3. fanatico

  Ma skandalozne odluke…od pomilovanja u bodovima i drastične ublažemosti prvotnih mjera do kasnije i sudskih…prvo pet, pa sad ova ublažena verzija i na kraju će biti uvjetna. Još ćemo se svi morati ispričavati. Sic.

Odgovori