full screen background image

Moratti: Povukao bih momčad s terena

Nakon derbija Juventusa i Intera oglasio se Massimo Moratti, prvenstveno osudivši rasističke povike na adresu Maria Balotellija.
“Da sam bio u Torinu sišao bih na teren i povukao momčad. Najgore od svega je to što su ti povici bili ponosno uzvikivani s jasnom namjerom da uvrijede igrača. Nije samo dio stadiona vikao, već velika većina. Isprike Juventusa? Ako se klub ne ispriča igraču nemamo o čemu razgovarati.”

Nadalje, Moratti očekuje reakciju talijanskog nogometnog saveza.
“Ne želim isprike meni ili Interu, već igraču koji nosi dres talijanske reprezentacije. Svi pričaju o Balotellijevim reakcijama? Gledao sam direktno TV i snimke i svi su kritizirali njegovo ponašanje na terenu. Sve uredu? Sve je normalno? Njegove su reakcije još i fantastične, zapravo demonstrira svu svoju zrelost. Očekivao sam od suca Farine da prekine utakmicu, no ni to se nije dogodilo. Cijela momčad, od Zanettija nadolje ostali su duboko povrijeđeni svime što su čuli, vratili su se kući slomljeni.”

Moratti je potom komentirao i samu utakmicu: “Ostao sam razočaran, želio sam da ostavimo pravi pečat, da dobijemo utakmicu u kojoj smo zaslužili trijumfirati. Nisu mi sjele izmjene u trenucima kada smo imali igrača više, a još uvijek otvoren rezultat s Juventusom koji je bio spreman na totalni napad. No s vremenom će svaki detalj s ove utakmice biti sve slađi, jer 10 bodova viška šest kola prije kraja dokaz su dominacije u Seriji A.”

Direktor Ernesto Paollilo također je komentirao slučaj rasizma:
“Strašno sam uzrujan zbog ovoga i očekujem kazne. Na terenu se aplicirala sistematska i sramotna taktika provociranja Balotellija koja je planirana, čini se čak i proučavana za stolom. Nije ovo bila amaterska utakmica i stoga sam zgrožen ponašanjem pojedinih igrača Juventusa. Nadam se kako će reagirati i društvo profesionalnih nogometaša Italije, ne samo Savez.”
4 thoughts on “Moratti: Povukao bih momčad s terena

  1. nraguz

    Drustvo nogometasa vec vijeca, jer kako su sami rekli, dobili su bezbrojne pozive nogometasa koji su stali uz Balotellija. Po mom ce misljenju ovo trajati par dana, a onda kad prestane biti vijest bit ce sve zaboravljeno, kao uvijek.

  2. nraguz

    Da, evo stizu updati. Same govorancije. Matarese, predsjednik Lega Calcio je uz Morattija i podupro bi odluku da se Inter povukao s terena. A s druge strane (meni) veliki Gigi Simoni kaze: “Za vrijeme utakmice u subotu nisam cuo niti jedan uzvik protiv Muntarija, a iste je boje koze kao Balotelli. Stoga mislim kako zvizduci i povici Balotelliju nemaju veze samo s bojom koze. Umjesto toga moramo pod povecalo staviti ponasanje tog mladica koje je za svaku osudu. Kada jedan igrac grijesi u svom stavu za sobom povlaci pogreske drugih osoba. Balotelli mora prestati s takvim ponasanjem, cijelo vrijeme provocira sve osobe koje ga okruzuju, od protivnika do suigraca, od trenera do navijaca. Svakako se slazem s Morattijem da je rasizam za svaku osudu, i da se ovo treba kazniti. Ali nemojte sada zaboraviti kako se Balotelli ponasa – on je prvi koji ne pokazuje postovanje prema nikom svojim provokacijama.”
    Jos jednom – bravo Gigi!! Slazem se u potpunosti.

Odgovori