full screen background image

Nesporazum između Morattija i Thohira?

Iako je sezona završila prije 10 dana prošli tjedan u Interu nije bio miran. Propala je prva ljetna akvizicija, možda smo na pragu druge prve akvizicije, a Moratti je Thohiru poručio da promijeni vokabular…

NILTON SE VRATIO U BRAZIL

Brazilski veznjak Nilton krajem prošlog tjedna bio je u Milanu na liječničkom pregledu, te kako bi potpisao ugovor s Interom. Međutim, igrač Cruizeira vratio se u svoj klub, jer na kraju Brazilci nisu prihvatili isplatu u četiri rate koje je nudio Inter. Posao je službeno propao i Inter nema namjeru slati novu ponudu.

GUVERNER MLAĐI BLIZU INTERA

S druge strane, u Milanu je bio poznanik našeg kluba, Paul Ince. Uz srdačan susret s Morattijem, Ince je doveo svog sina na pregovore s Thohirom. Tom je zadovoljan, ali nije se još odlučio: “Tek smo na prvom koraku. San Siro je sjajan, ovdje bih mogao napraviti velike stvari. Ali dajte mi par tjedana da razmislim.” Igrač Blackpoola vratio se u Veliku Britaniju gdje će razmotriti ponude drugih klubova.

ISKRE NA RELACIJI MORATTI-THOHIR

Massimo Moratti dao je veliki intervju prošlog tjedna u kojem je ponovio presjek svog mandata na čelu Intera. Još uvijek je, bar riječima, pokazao povjerenje u novo vlasništvo, ali i uputio vrlo oštru kritiku: “Nikako mi se ne sviđa što Thohir priča o ozdravljenju kluba. On je uvijek bio zdrav. Uvijek smo sve troškove pokrivali, nikada nismo kasnili s isplatom kredita bankama ili plaća igračima. Prema tome nikako to nije nezdrav klub.” Ubrzo je stigao i odgovor: “Nikakvih problema između mene i Morattija nema, dapače. Njegova izjava je samo nesporazum, jer ja nikada nisam niti rekao kako je klub financijski nezdrav, samo sam rekao kako želim da bude još zdraviji u smislu povećanja prihoda.” Upravo je to priznao i Moratti u istom intervjuu: “Najveća pogreška nakon triplette nije bilo neprodavanje igrača, već to što nisam iskoristio marketinški potencijal tog trenutka. Zato je Thohir tu.” Sinoć su dvojica vlasnika Intera zajedno večerali, te pričali o klubu i pojačanjima za sljedeću sezonu. Unutar sljedeća dva tjedna Erick Thohir će dobiti garancije banaka, te će isplatiti Morattiju 70% dionica Intera. Iako se već pokazao čvrst u donošenju odluka, novi će vlasnik sada biti još malo slobodniji.
2 thoughts on “Nesporazum između Morattija i Thohira?

 1. J.Zanetti4

  Zaista dug period navijam za Inter i dosta dugo pratim sve intervjue, pogotovo trenera i Morattija…
  Moratti je stalno bio dvosmislen, nikada nisam sa sigurnoscu znao sta govori…
  Dvosmislen je bio o svim transferima… nikada nisam znao sta prodaje a sta kupuje, dvosmislen oko podrske i otkaza trenerima, oko FFP, oko stadiona, oko prodaje kluba…
  Dok je Thohir potpuna suprotnost – Jasno je rekao da Mazzarri ostaje za sledecu sezonu, da ce kupiti napadaca i veznjaka, da ce sledece sezone razmisljati o stadionu, da Inter slabo finansijski posluje… Konkretan je bio o transferima Vidica i Hernanesa dok jos nisu bili realizovani…
  I evo, cim je otvoreno progovorio o poslovanju kluba, odmah se Moratti javio i Thohir je morao dvosmisleno da izjavi drugi intervju…

 2. Dexter

  “Najveća pogreška nakon triplette nije bilo neprodavanje igrača, već to što nisam iskoristio marketinški potencijal tog trenutka.”

  Ovo ja trubim već godinama. Nakon triplette po pitanju marketinga moglo se učinit puno, a učinilo se ništa, ili jako malo. Da je bilo pameti klub je iz te priče mogao izaći financijski puno zdraviji nego je bio prije, pa ga Moratti možda nebi morao ni prodati. Ovako je klub predan u ruke hladnom bussinessmanu kojemu su brojevi jedina nit vodilja.
  Uvijek sam bio za to da se klub izvuče iz financijskih dubioza, ali za to postoji način i “način”, a na Thohiru je da izabere kojim će putem doći do rješenja. Osobno mi se čini da je izabrao onaj krivi, a vrijeme će pokazat jesam li bio u pravu.

Odgovori