full screen background image

Zanetti: Hvala vam na ljubavi

Kapetan Intera Javier Zanetti teško se odvaja od terena i navijača. Nedovoljno mu je očito bilo oproštaj na Meazzi prošle subote, te posljednja utakmica protiv Chieva u Veroni jučer. Danas se od svih navijača oprostio pismom…

“Dragi navijači Intera, dragi sportaši svih momčadi: hvala!

Hvala što ste mene i moju obitelj okružili zagrljajem ljubavi, navijanja, poštovanja i prijateljstva u mojim posljednjim utakmicama na terenu. Lijepa lekcija sporta i osjećaja!

Hvala!

U svom životu nogometaša uložio sam puno truda, na treningu, na terenu, u odnosima s navijačima, u teretani nakon ozljeda, u aktivnostima zaklade PUPI misleći kako nogomet nije samo najljepši sport i najveseliji posao, već je loptanje bilo da se igra pred cijelim svijetom ili sa par prijatelja škola vrijednosti i osjećaja.

Tako me naučio moj otac kada sam s njime radio kao radnik. Tako ste me naučili vi s vašom ljubavi!

Dragi navijači Intera uvijek ćete mi biti u srcu, s našim bojama, našim zastavama, našim stilom. Nadam se da ću služiti klubu kao rukovoditelj kao što sam na terenu s brojem 4. Kapetan na i van terena. U danima naslova i u danima za zaborav uvijek smo bili zajedno, kao interisti, i uvijek ćemo ostati zajedno.

Dragi navijači Argentine, imam čast da sam nosio bijelo-plavi dres kao Kapetan i zajedno s vama čekam novu pobjedu, biti ću navijač zauvijek, u prvom redu, kao kada sam bio dječak i skakao po maminom kauču nakon gola.

Dragi prijatelji igrači koji ste me pozdravili zagrljajem puno puta na terenu nakon lijepe utakmice, dragi navijači ostalih klubova, sportski rivalitet čini pobjede velikima, a poraze prihvatljivima. Suočiti se na terenu čini sport primjerom života. Gdje nije važan pojedinac, već momčad i gdje postignuti i primljeni golovi uvijek nauče lekciju.

Hvala dakle. Kapetan pozdravlja, ali ne vješa kopačke o nikakav klin: Beskrajna Utakmica sporta punog ideala tek je počela!

Javier Zanetti 4 Ever”
2 thoughts on “Zanetti: Hvala vam na ljubavi

Odgovori