full screen background image
Search
Wednesday 1 February 2023
  • :
  • :

Mazzarri: Siguran za dogodine, ali za dalje…

Nakon utakmice posljednjeg kola Serie A između Chieva i Intera govorili su Walter Mazzarri i Massimo Moratti. Nažalost, nitko od naših legendi nije stao pred mikrofone. Esteban Cambiasso jedva je izdržao pozdrav s navijačima nakon sučevog zvižduka, suze su tekle niz njegovo lice dok se posljednji put poklonio navijačima zajedno sa Zanettijem, Militom i Samuelom…

Mazzarri: U srijedu ću održati konferenciju za novinare na kojoj ću odgovoriti na sva pitanja na koja nisam mogao tijekom sezone. Cambiasso? Bio je nezamjenjiv, odigrao je sjajno prvenstvo. Svi su to vidjeli, ostalo je izbor rukovodstva. Treba shvatiti tu odluku, a ja sam dokazao što mislim o njemu. Trener je tu da radi i dosta. Sve se može reći na kraju godine. Budućnost? Sigurno ću biti ovdje sljedeću sezonu, imam ugovor. Za dalje moramo razgovarati. Nikada nisam tražio nove ugovore u svojoj karijeri. Uvijek sam radio i tako mora biti bez obzira na duljinu ugovora. Između trenera i kluba mora sve biti jasno kako bi se moglo raditi s entuzijazmom. Godina je bila teška, dogodila se promjena vlasništva, a to se ne događa baš tako često, a ktome je bilo jako puno igrača kojima je isticao ugovor. Takvi igrači podsvijesno misle na puno stvari i to dvoje zajedno stvara vrlo teške uvjete za rad. U Napoliju mi je lani isticao ugovor i bila je to najbolja godina u mojoj karijeri, tako da se ništa ne bi promijenilo ako sada ne produljim ugovor. No o svemu ću na konferenciji u srijedu. Sljedeće sezone ću dati sve za ovaj klub.

Moratti: Mislim da je bilo ispravno biti ovdje večeras i završiti s njima prekrasnu eru punu lijepih uspomena. Jako sam im zahvalan. Sve ih volimo, ne samo Zanettija, svi su napravili više nego sam očekivao. Ako je Klub odlučio ići u ovom smjeru to znači da žele takve promjene, da si to mogu priuštiti. Mislim da je to ispravan korak. Nije lako odmah stvoriti uspješnu momčad, ali čini se kako je to namjera. Ausilio će biti dobar, ima iskustvo i zna komunicirati ono što radi.

Ipak, kasnije su za Inter Channel govorili Javier Zanetti, Danilo D’Ambrosio i Federico Bonazzoli…

Zanetti: Zadnjih petnaest minuta sam mislio… ovo mi je posljednjih 15 minuta. Hvala svima na ljubavi. Vidimo se, jer ostajem dio ove obitelji. Veliki poljubac, volim vas.

D’Ambrosio: Igrao sam u obrani sa tri i četiri igrača. Formacija nije bitna, već volja. Nikada nisam igrao Europu i radujem se tome. Neće više biti velikana, zahvalio sam im se jednom po jednom. Velike klase ne trebaju govoriti, dovoljno je vidjeti kako treniraju. Bili su ključni za mene.

Bonazzoli: Ostvario mi se san. Koliko emocija. Sve je bilo dobro, osim poraza. Nisam vjerovao kada me trener prozvao. Rekao mi je da budem miran i da igram kako znam. Hvala mojim roditeljima i sestri Beatrice.

Koja slika
3 thoughts on “Mazzarri: Siguran za dogodine, ali za dalje…

  1. J.Zanetti4

    Meni smeta nacin na koji su se oprostili velikani… zasluzili su vecu paznju od kluba… krilo se do samog kraja oprostaj zanettija i ostalih (pogotovo cambiassa)… ali cuchu ce sigurno odigrati jos jednu ili 2 sezone u jakim evropskim ekipama… ali zao mi je sto nece ostati u upravi kluba jer on je to zasluzio nakon 10 godina prolivanja znoja za inter

Odgovori