full screen background image

Inter D2D – 01.05.2014., Zanetti: Ostajem, ali još ne znam ulogu

Pripreme Intera za derby u punom su jeku, a od jučerašnjih događanja izdvajamo intervjue Javiera Zanettija i Dejana Stankovića…

SASTAV ZA DERBY

Čini se kako Walter Mazzarri još jednom potvrđuje Interov sastav za derby od veznog reda gore. Ostaje za vidjeti samo kako će izgledati posljednja trojka s obzirom da za sastav ponovno konkuriraju Rolando i Samuel. Mediji nagađaju kako bi protiv Milana trebali igrati Campagnaro, Samuel i Rolando, dok bi Ranocchia bio na klupi. D’Ambrosio je još uvijek u prednosti u odnosu na nedovoljno spremnog Jonathana. Bilo je špekulacija kako će u svom posljednjem derbyju možda startati Zanetti na toj poziciji, ali to nije toliko izgledno.

ZANETTI: OSTAJEM, ALI NE ZNAM JOŠ U KOJOJ ULOZI

Kapetan Intera priprema kraj igračke karijere. Potvrdio je to i u intervjuu za Estudio Futbol argentinskog TYC Sportsa…

“Kada završi prvenstvo ostajem u Interu, ali ne znam još u kojoj ulozi. Želim biti od koristi klubu, ali sada sam koncentriran na tri posljednje utakmica. Nadam se završiti dobro kako bih što je bolje moguće započeo novu avanturu. Odigrao sam 1112 utakmica, ispred mene su ostali samo vratari.” O odlasku Milita u Racing: “Ništa mi nije rečeno.” Povratak u 1995: “Došao sam ovdje potpuno nepoznat, uz Paula Incea, Roberta Carlosa i Sebastiana Ramberta. Nisam vjerovao da ću dobiti takvu priliku, bio sam mlad, ali i samouvjeren. Stvari su krenule dobro, ’98. smo osvojili Kup UEFA i predsjednik Moratti je uvijek vjerovao u mene.”

STANKOVIĆ: KOVAČIĆ ĆE ODLUČITI DERBY

Dejan Stanković bio je gost Inter Channela povodom nadolazećeg derbyja…

Milan-Inter, o čemu razmišljaš?

O puno toga, o lijepim pobjedama, ali i ponekom porazu. Posebna je to utakmica, svaki igrač želi biti na terenu. Puno emocija, spektakl. Nikada ne znaš kako će završiti bez obzira na snagu suparnika. Nema pravila.

Zabijao si na razne načine, koji ti je gol najdraži?

Svakog se sjećam, tako je kada zabiješ u derbyju. Gol u prvom derbyju, iz kornera pobjeda 2:1, pa onaj kada je bilo 4:3, pa 4:0. Bilo je lijepih golova i manje lijepih ali važnih. Možda biram onaj iz 4:3 u gostima kod Milana.

Tko je čovjek koji može odlučiti derby, ali i čovjek oko kojeg treba graditi momčad?

Neću prestati nikada govoriti da je to Mateo Kovačić. Istina, mlad je, ali ima strašne kvalitete. Nadam se da će probiti led, svi čekamo njegov gol. Nadam se u derbyju, bila bi to nagrada i veliki poticaj za budućnost. Inter ove godine oscilira, ali u posljednje vrijeme je solidan i kompaktan. Sretan sam zbog Handanovića, ali i mladih poput Icardija. Uz ovog trenera, novog predsjednika vjerujem da Inter može razviti lijep projekt.

Inter je u siječnju doveo veznjaka Lazija, a kada se to dogodi stižu samo pobjede?

Kada bi tako bilo ne bismo se bojali za budućnost. Uzeli smo još jednog vrhunskog igrača, Nemanju Vidića. Vidjeli smo se, jako je motiviran, kaže da jedva čeka započeti novu avanturu.

 
One thought on “Inter D2D – 01.05.2014., Zanetti: Ostajem, ali još ne znam ulogu

Odgovori