full screen background image

Mazzarri: Šteta što nismo zabili u prvom poluvremenu

Nakon 15. prvenstvenog remija Intera izjave su dali Marco Andreolli, Danilo D’Ambrosio, Mateo Kovačić i Walter Mazzarri. Mauro Icardi je pak kratko dobacio Mediasetovom Barzaghiju: “Nemam nikakvih fizičkih problema”…

Novinar Mediaseta Marco Barzaghi bio je nemalo iznenađen kada je samo par minuta nakon utakmice u garaži stadiona naišao na Maura Icardija. Upitavši ga za zamjenu i jeli sve u redu s ozljedom, Icardi je negirao. Barzaghi je potom prenio koliko je zapravo Icardi ljut zbog izmjene u utakmici.

Andreolli: Žao mi je Gonzala, točno sam mu uzeo loptu kada je svom snagom želio opaliti po njoj. Nadam se da će biti dobro. Jesam li bio pod dojmom? Ne, ali nije lako početi utakmicu nakon par mjeseci neigranja. U tim slučajevima nešto veća zabrinutost uvijek je prisutna, zbog tjelesne spreme valjda. Držali smo ih i igrali odličnu utakmicu protiv sjajne momčadi u prvom poluvremenu. Potom su oni preuzeli konce igre u nastavku. Nije lako naći mehanizme sa suigračima u utakmici kada tako dugo ne igraš, ali svi su mi pomogli. Mislim da smo dobro odigrali. Ovakve te utakmice posebno stimuliraju, ne smiješ se izgubiti niti sekundu, a fizički kontakti pomažu da ostaneš u utakmici.

D’Ambrosio: Remi je pravedan, iako je trebalo biti golova. Što nedostaje da bi se mogli natjecati za vrh? Normalno je da su prve tri samouvjerene s toliko bodova. Nama to nedostaje ove sezone. Moja ozljeda? Imam problema s listom, nadam se da nije ozbiljno. Utakmica? Insigne me dobro pratio, pogotovo u prvom dijelu. Kada dobiješ malo lopti puno je teže.

Kovačić: Remi nije loš, ali često gubimo previše lopti. Trener mi je dao puno prostora, meni se sviđa počinjati utakmice, a ne ulaziti s klupe. Suradnja s Icardijem postaje sve bolja, sjajno se kreće i ako nastavimo zajedno igrati to će biti još bolje. Čujem li oduševljenje publike nakon svojih poteza? Ne, jer sam koncentriran na utakmicu, ali navijači su uvijek puni afekta. Derby? Krasna utakmica, ja volim utakmice s puno pritiska. Ako budemo protiv Milana igrali kao prvo poluvrijeme danas možemo napraviti jako dobar rezultat. Slobodni udarac? Mogao sam bolje pucati, pokušavam zabiti. Ako dođe gol kasnije će sve biti još lakše.

Mazzarri: Ja gledam predstavu. U prvom poluvremenu smo igrali odlično, šteta što nismo zabili. U drugom smo fizički pali, a ne zaboravimo koliko nam je igrača nedostajalo. Icardi? Može napustiti stadion kada i kako hoće. Opomenuo sam njega i Palacija, a kada je Napoli stavio dodatnog veznjaka morao sam i ja jer smo riskirali primiti gol. Icardi mi je rekao “dao sam što sam mogao”, bio je to normalan dijalog. Da je igrao Hamšik od početka igrali bismo s četvoricom u obrani danas. Kada je ušao stavio sam ekstra veznjaka. Sviđa mi se igrati s četvoricom otraga kada imaš igrača kao što Roma ima De Rossija. Ako dogodine bude uvjeta za to tako ćemo igrati. Drago mi je da se godina bliži kraju, jer sam u ovoj sezoni morao napraviti što nisam u dosadašnjih 12 zajedno. Ovo je najteža i najljepša sezona u mojoj karijeri. Savjeti za kupovinu? Ne, radi se samo o organizaciji, jer kada budemo igrali s četvoricom mijenjaju se mehanizmi igre. Puno je remija, puno je i razloga za to, ali danas smo igrali protiv jedne od najjačih momčadi u prvenstvu i prvo smo poluvrijeme igrali kako se meni sviđa. Jesam li sreo De Laurentisa? Ne, bio sam u svojoj svlačionici, a ne vjerujem da predsjednici posjećuju svlačionice protivnika. Kovačić? Ja općenito poboljšavam igrače. Mateov doprinos sada ide u korak s rezultatima, veliki je igrač, razvija se i postaje konkretniji. Ali ja u to nikada nisam sumnjao: radi prave stvari u pravom trenutku, koristan je bez lopte. Proces sazrijevanja jednog 19-godišnjeg stranca u ovom dresu je dug. Mora shvatiti što se od njega traži, ali siguran sam da će postati vanserijski igrač.




4 thoughts on “Mazzarri: Šteta što nismo zabili u prvom poluvremenu

  1. tomo1992

    s obzirom da je to Napoli ja sam mislio da cemo popit dva komada,al dobro su odigrali,imali smo dobrih sansi,Kovacic dobar,Andreoli me pozitivno iznenadio,sve u svemu uz par pojacanja sljedece godine mozemo za trece mjesto borit se,nadam se :))

  2. J.Zanetti4

    Mazzarri je ovom izjavom dokazao da je shvatio neke stvari tokom ove sezone… Shvatio je da Alvarez nije za Inter, da mora igrati sa 2-3 napadaca, da Kovacic ne moze napredovati na klupi, da velika ekipa treba igrati sa 4 pozadi…
    Dosta toga nije znao o Interu… ocigledno sada ipak postaje svestan velicine kluba i da sistem koji je primenjivao u tada malom Napoliju vise ne moze funkcionisati
    Mazzarri se mora prilagoditi Velikoj ekipi da bi ostvario velike rezultate

Odgovori