full screen background image
Search
Wednesday 1 February 2023
  • :
  • :

Mazzarri: Bitan je momčadski duh, ne nogometna filozofija

Nakon prošlotjedne pauze zbog štovanja Velikog petka trener Intera Walter Mazzarri vratio se redovnoj press konferenciji uoči prvenstvene utakmice. Izdvajamo najzanimljivije…

Kovačić ili Guarin, Andreolli… Što nam možete reći o postavi?

Rezultati utječu na sve odluke. Imamo još jedan trening, a onaj tko igra dobro dobija potvrdu. Takav je moj način. Andreolli je dobro, trenirao je sjajno i tri zdrava braniča imamo.

Jonathan ili D’Ambrosio?

D’Ambrosio je igrao dobro, još mora bolje u fazi obrane, ali zna to i sam. Jonathana moramo još procijeniti, strah ga je radi ozljede. Nisam još odlučio.

Prosuli ste bodove s malima, ali i sa velikima niste nikada uzeli sva tri boda. Kako smanjiti razliku?

O budućnosti ću pričati nakon prvenstva. Što se tiče velikih to je logično. Ako je netko jak onda ga je teško dobiti. Nadam se da ćemo sutra imati prvijenac.

Želite li nešto više od Intera?

Moramo uvijek gledati odnos rezultata i budžeta. U nogometu ima onih koji rade bolje od drugih i takvi su uvijek dobrodošli. Ali ne zaboravimo da su igrači ti koji idu na teren.

Znate li već što je nedostajalo Interu ove sezone?

Odgovaram kada me predsjednik pita, svaki tjedan procjenjujem. Još su četiri utakmice ostale za prikupljanje podataka. No sve ostaje među nama. U Napoliju sam imao evoluciju mnogih stvari, imam iskustva za planiranje dobre budućnosti.

Unatoč igri neki igrači su sami rekli da se trebalo napraviti više. Slažete li se?

Drago mi je da su to rekli i da su tako otvoreni. Znači da razumiju moj mentalitet. U Parmi su se mnogi spotakli, a mi smo uzeli puni plijen. Isključenje igrača je naša zasluga. Kada nismo osvajali bodove onda su govorili da nismo vrijedni Intera. Igrali smo dobro, trebali smo svakako ranije s igračem više završiti utakmicu u Parmi, ali bili smo zaista dobri.

Zaslužuje li Kovačić potvrdu?

Vidim da je sazreo i zato igra. Pokazao se korisnim za momčad i nije slučajno da su s njime došli rezultati. Isto govorim i Icardiju: mora biti koncentriran i bez lopte. Svaki veliki klub ima vrhunske igrače koji se žrtvuju za momčad i funkcioniraju u obje faze. Kovačić raste.

Može li Cambiasso igrati u obrani?

Provali smo dosta opcija, i obranu s četvoricom. Vidjet ćemo možemo li mijenjati nešto u tijeku utakmice, ali Cambiasso je takav igrač da može pokrivati puno uloga.

Inter-Napoli je utakmica suprotnih nogometnih filozofija?

U Napoliju smo mi igrali i izgubili na kontre. Svatko ima svoje mišljenje u nogometu i priče o filozofijama smo vidjeli i u Ligi prvaka. Onaj tko želi osvajati mora se i žrtvovati, računa se jedino momčadski duh.
Odgovori