full screen background image
Search
Wednesday 1 February 2023
  • :
  • :

Mazzarri: Kada stigne rezultat na pravom si putu

Nakon pobjede Intera nad Sampdoriom izjave su dali Rodrigo Palacio, Samir Handanović, Mauro Icardi, Mateo Kovačić, Esteban Cambiasso, Walter Mazzarri i Erick Thohir…

Palacio: Znali smo da će biti teško, Sampdoria igra dobro. Zadovoljni smo. Puno smo patili u prvom poluvremenu, nakon vodstva Sampdoria nas je namučila i s igračem manje. Samir je sjajno branio. Znamo kako u Seriji A možeš pobijediti i izgubiti od svakoga, moramo nastaviti ovako raditi. Europa bliže? Možda, ali ima još konkurenata, moramo ovako nastaviti.

Handanović: Bilo je bitno pobijediti, iako dan nije bio pozitivan. Iskreno, moglo je drugačije završiti. Moramo odmah razmišljati o Parmi i Europi. Nismo ni blizu ni daleko, ima još tri-četiri momčadi koje se bore za iste pozicije. Jučer su nas navijači došli podržati, imali smo i sastanak s njima. Icardi? Neki igrači si sami nabijaju pritisak, puno smo takvih gesti vidjeli. Njegova stvar, ne ulazim u to. Povijesni dan? Ništa posebno, puno ću sretniji biti kada se budemo borili za važnije ciljeve. Obraniti jedanaesterac uvijek je važno i nikada nije lako. Kada pomisliš kako je nešto lagano obično pogriješiš. Danas smo imali sreće, ali sreću treba i tražiti. Moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i misliti na subotu i popraviti amnezije koje su se danas događale. Nismo dobro ušli u utakmicu i u prvom smo poluvremenu imali mentalni blok. Nismo igrali protočno kako smo mogli i trebali. Kakav je bio Kovačić? Jako dobar, cimer sam mu i stalno ga ohrabrujem. Danas je bio jako dobar i treba mu samo dati povjerenje.

Icardi: Svi golovi su danas bili važni, ne samo moji. Kod svog drugog nisam dobro kontrolirao loptu, na kraju je bio težak pogodak. Rekao sam si ‘pucaj, pa što bude’ i ispalo je dobro. Utakmica je bila lijepa. Bilo mi se lijepo vratiti na Marassi, unatoč zvižducima i onome što su radili navijači. Ovdje sam započeo karijeru i to ne zaboravljam. Nisam očekivao da ću se nakon ozljede ovako vratiti, jer i danas me malo muči ta prepona. Cilj je zabijati utakmicu za utakmicom, ali bitnija je pobjeda momčadi. Igrati s Palaciom olakšava mi stvari, jer se puno kreće. Dva puta mi je asistirao samo danas.

Kovačić: Mislim da smo do pobjede došli igrajući dobro, ali sigurno je kako možemo još bolje. Dugo smo igrali s igračem više i ostvarili važna tri boda. Sada se okrećemo Parmi. Mazzarri je jučer rekao da se budućnost gradi na Mateu Kovačiću? Zahvaljujem mu na lijepim riječima, no danas sam sretan zbog ove pobjede i ne razmišljam o budućnosti. Mislim o sutra i treninzima kako bismo se bolje pripremili i koncentrirali na sljedeću utakmicu. Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu u Parmi.

Cambiasso: Poluvrijeme je smirilo utakmicu, jer kada je ona luda kao u prvom dijelu svašta se može dogoditi. U takvim slučajevima i momčad s 10 igrača može nadigrati onu s 11 kao Sampdoria danas nas u prvom poluvremenu. Smirili smo strasti u predahu i u drugom dijelu utakmicu uzeli u svoje ruke. Iako smo u samom početku krenuli dobro nije nam se svidjelo kako izgledamo i to smo ispravili za drugo poluvrijeme. S Kovačićem i Hernanesom moram davati ravnotežu, više sam blokiran. Tijekom karijere sam se uvijek prilagođavao suigračima, nikada nisam svoje kvalitete nametao na štetu drugih. Mateo i Hernanes su tehnički jači od mene i stoga ću se rado posvetiti prilagođavanju njima. Moramo ovako nastaviti i ne smijemo stati. Ova utakmica donosila je i psihološki teret zbog prethodnih rezultata, a pobjeda će nam pomoći da mirnije pripremamo sljedeću. Navijači nas nikada nisu napustili i to nam je jako bitno. U ovom trenutku njihova podrška je ključna.

Mazzarri: Ja gledam predstavu i mislim da smo igrali gore nego obično iako smo pobijedili. Posebno u prvom poluvremenu Sampdoria je zaslužila i nešto više iako nam je ostavljala prostor. Nikako mi se nije svidjelo prvo poluvrijeme. U drugom smo postavili stvari na mjesto. Kada zabiješ gol u pravom trenutku, umjesto da promašiš rezultat može biti drugačiji od predstave. Uvijek nam treba potres u poluvremenu, moramo imati veći kontinuitet. Kajem se što u Livornu nisam bio ljut na poluvremenu. Kovačić? Ako je igrao znači da mislim da je napredovao, bio je koristan za momčad, igrao je za momčad, a ktome odigravao poteze koje posjeduje kao odličan igrač. Može samo još napredovati i eksplodirati. Moje odluke ovise o mnogočemu. Ranocchiju nikada nisam zapustio, a u posljednje vrijeme igra dobro. Želio sam mu nabaciti još pritiska, ali jedanaesterac mi se činio malo previše. Mogao je izbjeći start, i sam je to odmah shvatio. Mi igru gradimo od pozadi i kada nema Campagnara moramo nekoga povući naprijed. Ranocchia nije za to i najbolje mu leži centralna uloga, pa sam stoga Samuela gurnuo lijevo. D’Ambrosio? Puno je dobroga napravio, ali ima još stvari koje mi se ne sviđaju. U svakom slučaju pokazao je više nego dosada. Icardi? Morao je izbjeći onu gestu, ali bio je standardan. U biti s obzirom na pritisak koji je sam sebi stvorio oko terena pokazuje sjajan profesionalizam. Ako mu budemo skinuli misli s drugih stvari i ako ovako nastavi igrati biti će sjajan igrač. Ima sve karakteristike strijelca, ali mora razmišljati samo o nogometu. Kada uđeš na travnjak moraš zaboraviti na osobne stvari. Šakić je rekao kako je pokazao kakav je čovjek? Mislim da nije pametno sada biti moralista. Razgovaram s klubom, u nedjelju smo imali sastanak. Zanima me samo rad za momčad i ocjene koju mi daje rukovodstvo. Kada stigne rezultat znači da si na pravom putu. Handanović? Bio je odličan. Što znači ova pobjeda za plasman u Europu? Ništa, moramo odmah misliti o sljedećoj utakmici.

Thohir: Važna pobjeda. Handanović nas je spasio u prvom poluvremenu, bio je fantastičan. Odlični su bili Palacio i Icardi, sjajan napadački tandem.
One thought on “Mazzarri: Kada stigne rezultat na pravom si putu

Odgovori