full screen background image
Search
Wednesday 1 February 2023
  • :
  • :

Mazzarri: Od sljedeće sezone obrana s četvoricom

Uoči utakmice 33. kola Serie A između Sampdorije i Intera Walter Mazzarri je razgovarao s medijima. Izdvajamo najzanimljivije…

Jeli bolje misliti na ispravke pogrešaka ili se okrenuti budućnosti?

Postoje različite vrste grešaka, konceptualne, ali i one koje se moraju ispravljati. Razgovaram sa svakim igračem pojedinačno kako bismo ispravili takve greške, a tako se suzbijaju i kolektivne greške.

Jeli Kovačić spreman biti ključni igrač sljedeće sezone?

Mislim da je shvatio stvari na kojima smo radili cijelu godinu. Sve je poboljšao, taktički, u završnici, u posljednjem pasu. Radio je na aktivnoj i na pasivnoj igri. Svakako je veliki kapital Intera i za budućnost i mislim da će sljedeće sezone biti sigurno važan igrač. No ovisi i o onome što klub bude radio.

Traži li se previše opravdanja u ovakvom ambijentu?

Sve je odraz rezultata. Kada se pobijedi sve je dobro. A kada se ne pobijedi onda se svi hvataju izbora sastava. Dogodi se da i predsjednik pita zašto nakon utakmice. To je tako, što se može?

Mogu li stvari biti bolje s obzirom na težak raspored?

Uvijek sam imao veliko poštovanje prema talijanskom nogometu i ne može se tako razmišljati. Kada smo mi bili pravi, kada smo bili dobri protivnik nije bio bitan. Ponekad je jedino nedostajao rezultat, ali na tome stalno radimo. Na kraju ćemo podvući crtu.

Što vam je rekao Moratti?

On je stručnjak za dobre rezultate. Jako mi je drago da nas je posjetio. Pričali smo i u četiri oka, ali čujemo se i telefonom. Puno smo toga prošli, ali to ću zadržati za sebe.

Može li Hernanes igrati polušpica?

Radim na tome za sljedeću sezonu. Kada imaš dva veznjaka drugačije je nego kada imaš dva defanzivca. Mentalitet je tu najbitniji, jer kada imaš više znalaca u ekipi mora se više trčati za njih.

Kako bi se provale nove formacije treba kvalitetnija obrana?

Prvo trebaju shvatiti formacije koje imam u glavi, a u sljedećoj sezoni razmišljam o 4-2-3-1 ili 4-3-1-2. Već sam o tome razmišljao. No za to mi trebaju pravi igrači. Tako sam igrao s Napolijem protiv Chelseaja i nažalost smo ispali, ali u grupi smo bili sjajni. Iako formacija nije baš toliko bitna. Juventus igra s trojicom natrag pa je u polufinalu Europske lige.

Kako to da većina momčadi koristi obranu s četvoricom?

Ne znam, ali s Napolijem sam postavio trend. U jednom trenutku je čak 10 talijanskih momčadi igralo s trojicom u obrani. No bitan je stav, zato se ja ne vezujem fiksno za jednu formaciju.
8 thoughts on “Mazzarri: Od sljedeće sezone obrana s četvoricom

Odgovori