full screen background image

Mazzarri: Nemam logičnog objašnjenja

Prije same utakmice Intera i Bologne izjave za medije dali su Javier Zanetti i Erick Thohir…

Zanetti: Radimo kako bismo pronašli kontinuitet. Može se dogoditi da tijekom sezone u nekom periodu on izostane. Znamo da nismo dovoljno bodova uzeli u posljednjim utakmicama i da moramo bolje. Želimo se plasirati u Europu i ovo su utakmice koje nam se sviđaju. Predsjednik nam je mirnim tonovima rekao kako je cilj Europska liga, vrlo bitno za klub i za budućnost. Guarin? Radi na kontinuitetu. Imao je problema kao što svatko od nas ima tijekom karijere, ali ima karakter i pokazati će koliko vrijedi. Forma? Ja treniram maksimalno, znam koja mi je uloga i pokušavam dati pozitivne odgovore kada sam pozvan. Na kraju sezone ćemo vidjeti koja je moja budućnost i što želi klub.

Thohir: Talijanski? Još ga nisam naučio. Igračima i treneru sam rekao kao je cilj plasirati se u Europu, objasnio sam im koliko je to bitno. Jeli vizija s Mazzarrijem ista? Naravno. Bilo bi teško imati trenera s drugačijom vizijom (smijeh). Od kada sam došao ponavljam kako Serie A nije lagano prvenstvo. Pogledajte druge momčadi, svi ponekad gube i kod kuće, to je stvarnost i ljepota Serie A. Vrlo je dramatična. Mislim da bi to trebali uvidjeti i oni koji u njoj rade kako bi to ekonomski iskoristili. Guarin? Razgovarao sam s njime. Pogriješio je, ali to je već prošlost. Imena za vezni red? Istina je da nam treba jedan vezni igrač za sljedeću sezonu, ali ime ne mogu objaviti dok se ne potpiše ugovor. Bitno je, ali ništa prije potpisa.

Nakon utakmice svoja su mišljenja o istoj dali Hernanes i Walter Mazzarri…

Hernanes: Ja u nesreću ne vjerujem, ali postoje trenuci kada nisi miran, kada nemaš potrebnu tenziju. Opustili smo se, primili nespretne golove i to nam se ne smije događati. Nije to nesreća, igra se 95 minuta, trebamo biti koncentrirani. Sami smo krivi. Ne smijemo tražiti alibije, danas nam je dosuđen i jedanaesterac, ali nismo ga iskoristili. Moramo naći mir, bezobrazluk kako bismo ostvarili rezultat. U ovoj momčadi ima kvalitete, tako da volim što krećem iz drugog plana. S Kovačićem smo sjajnu akciju stvorili za Icardija kod drugog gola. Moram još popraviti fizičku formu. Nemam što reći za preostale utakmice nego da ćemo provati. Ponekad kada igraš dobro zadovoljiš se i misliš da će rezultat doći sam po sebi. To je zamka, jer baš tada moraš biti konkretniji i bezobrazniji, boriti se još više. Kada primjerice zabijemo jedan, trebali bismo nastaviti tražiti još golova.

Mazzarri: Uvijek moramo tražiti pobjedu. Dolazimo nakon posebnih utakmica, osjeća se pritisak. Usporili smo kao da se bojimo pobijediti bez obzira na mnoge prilike. Na kraju smo provali čak i sa isforsiranim promjenama zadržavši formaciju i identitet. Kovačić je bio odličan, isto kao Hernanes. Mene ne zanimaju ciljevi koji nam mogu pobjeći, tko nas je gledao ove sezone zna da zaslužujemo Europu. Nogomet nije precizna znanost, ne znam što se danas dogodilo. Promašili smo jedanaesterac, Milito je specijalist za to, a i gol za 2:2 bio je plod nesreće. Jedanaesterac smo promašili jer nemamo praksu. Diego je bio svjež, jako je želio igrati. Palacio je bio umoran, manje spreman da puca, vjerovatno su se tako dogovorili. Momčad je dala sve, to sam im rekao. Trenutak će proći, idemo do kraja, a onda ćemo podvući crtu. Nisam nikada govorio o nesreći, samo situacijama. Pogledajte prvi gol kroz šumu nogu, a i drugi. Ne možemo govoriti kako nisu imali sreće. Vi mi recite, kako ispraviti ovu situaciju? Sutra ću sa Frustalupijem pogledati utakmicu, dalje raditi na eliminaciji pogrešaka, ali golovi koje primamo su posebni. Da je Nagatomo kod prvog gola bio miran ne bi ga prošao igrač. U Veroni sam se derao na poluvremenu kako bih podigao adrenalin igračima koji su bili uspavani. U Livornu nisam i poslije mi je bilo žao. Trebao sam polomiti svlačionicu. A za danas nemam logičnog objašnjenja.
9 thoughts on “Mazzarri: Nemam logičnog objašnjenja

  1. J.Zanetti4

   Vrlo tesko da kada zabiju gol, da ce zeleti da zabiju jos neki…
   Jer nije prirodno u krvi defanzivcima da protivniku napune mrezu do kraja
   Realno imamo skoro sve defanzivce u ovoj taktici…
   To je mentalitet koji nam ne moze doneti rezultate… to je mentalitet za Chievo, Bolognu, Livorno i ostale male ekipe…

 1. Alen

  “Jedanaesterac smo promašili jer nemamo praksu” novi izgovor…pa dobro upravu je nema sta,i ja se slazem ako bi nam 5 penala po svakoj utakmici svirali,vjerovatno bi se borili za drugo mjesto sa ROmom

 2. Cule

  Covjek se vata za glavu sta ovi nesretnici ne mogu da iskoriste! Icardi 3m od gola, niko ga ne cuva puca glavom u 3 pm a jedino sto zna mu je skok igra i reakcija na prvu. Kad je u ekipi i dalje najbolji Cambiaso nema tu sta da se prica ! Orijali je sve rekao skoro kako interu treba 3 top i 3 standardna igraca, sve u svemu 6 ! FOrZZa INtER ForZZA MazZari !!

Odgovori